Nu te mai plânge, acționează!

Nu poți să te lași de fumat? Nu găsești timp să mergi la sală? Ai vrea și tu să faci terapie, dar n-ai timp și bani și nici chef? Timpul ăsta, mama lui! Și oamenii, nu? Ei nu ne lasă să facem ceea ce noi am vrea. Ei, da, ei și cu timpul sunt dușmanii noștri. Și mai sunt și banii. Și ei ne pun bețe-n roate!

Hai să-ți zic : nu cunosc un om mai plângăcios decât mine. Sigur există, doar așa ca să nu mă simt eu prost, dar pâna la 32 ai mei nu am cunoscut un om care să se plângă mai mult decât mine de timp, oameni, bani, despre cât de rahat este viața asta și cum eu, draga de mine aș face rahatul praf, dar ete cum se bagă alții în viețișoara mea!

Îmi permit să fac haz de necaz doar pentru că a trecut. A trecut și mă uit acum obiectiv la mine cea de atunci fără să mă ruşinez, ba din contră sunt recunoscătoare că în sfârșit am înțeles de ce s-au,, întâmplat” niște treburi în viața mea. Pentru că m-am plâns și am atras? Și asta, dar mai ales pentru că m-am plâns și nu am acționat!

Aș fi fost demult nefumătoare dacă ma opream pur și simplu atunci când am realizat că nu mă mai potrivesc cu acest obicei, că îmi fac rau și plus multe alte consecințe. Ce am făcut eu? Am continuat sau m-am oprit pentru o zi, două, zece ca să o iau apoi de la capăt!

Aș fi avut permis de 14 ani dacă atunci când am vrut aș fi făcut școala. Ce am făcut eu? Am jelit că nu mai e tata să mă vadă ca și cum era visul lui sau doar al lui. Am renunțat la visul meu din frici, traume, dureri, însă nu este o scuză, aș fi putut să acționez dacă aș fi știut că ăsta e secretul, însă învățăm, învățăm, învățăm și de aia este bine să mai citim, să mai ascultăm și la alții care au reușit în viață, să mergem la un om pe care îl apreciem și să-l întrebăm: cum ai făcut asta? Aș vrea și eu! Îți garantez că de la orice om de succes vei primi același răspuns, acelaș sfat: acționează! Fă ceea ce simți, dar fă, pentru că nimic nu este imposibil, dar poate să pară atât timp cât stai si te plângi!

Avem tendița să ne uităm în jurul nostru și să vedem potențial în alții. Să credem că x are bani pentru că este norocos, că vecinul a reușit să ia la drept pentru că e deștept, că nu știu care din neamul fostului iubit al prietenei noastre a avut nu știu ce reușite în viață! Nu e greșit să aplauzi succesul altuia, însă e de – a râsul plânsul să rămâi doar cu aplauzele! Știi ce zic? Acționează! Lasă scuzele pentru alții, ăia care chiar nu vor nimic de la viețișoara lor, însă tu… Tu daca vrei, dacă chiar vrei, dacă știi sigur ce vrei, îți mai spun o dată : ACȚIONEAZĂ!

Nu contează ce vrei, nici cât timp, bani, energie te costă, pentru că tu poți orice, crede-mă! Așa ne-am născut, să putem, să evoluăm, să ne descoperim și să reusim, doar că ne-am pierdut pe drum de noi și unii au înțeles mai devreme, altii mai târziu sau niciodată că secretul este să faci ceea ce îți dorești, ceea ce te împlinește, ceea ce te aduce mai aproape de tine,dar… Să faci nu să te plângi!

Ai vrea să slăbești, dar nu prea ai timp și nici bani de sală? Scrie cu litere mari și lipește pe frigider, pe cana de cafea, în frunte, unde vrei: azi merg la sală! Poate nu mergi azi, poate încă cauți să dai vina pe soțul care nu stă cu copiii, pe bugetul care abia ajunge de la lună la lună,dar văzând asta zi de zi într-o zi ai toate șansele să te trezești la sală. Vezi la ce poți să renunți:La o bluză pe care ai våzut-o în mall la reducere? Poate o ieșire cu prietenii? La prajitura aia din fiecare seară sau chiar la pachetul de țigări? Ok, poate tot cauți scuze, deși una ca mine nu te mai crede, dar fie, atunci alearga în jurul blocului, parcului, comunei, orașului, unde vrei tu. Și dacă tot nu găsești timp pune alarma să sune cu jumătate de oră mai devreme și îți promit că nu îți vor pica ochii-n gură de somn. Ok, nu face nimic dintre toate propunerile astea, poate îți par aberante, dar și mie mi se pare aberant să te plângi tu și știi de ce? Pentru că și plânsul meu era degeaba și uite, mi-am promis mie că nu o mai fac, că schimb foaia, că pot mai mult. Așa că nu te mai plânge, acționează!

Related Stories

Cele mai citite

La mulți ani, eroina mea!

Poate n-am stiut sa arat câtă dragoste îți port...  Poate nu am avut brațele la...

Garaje metalice

În Aprilie se împlinesc șase luni de când am permis și mașină. În sfârșit...

Te iubim, tati!

Pentru ca ne iubesti atat de mult incat nu exista moft pe care sa...

Murim de acest virus nenorocit sau ne nenorocesc comercianții...

Mă simt ca și cum aș fi la școală și cer voie la doamna...

Ți-ai găsit sufletul pereche? Sau poate geamăn?Ești într-o relație...

Pe Andreea Croitoru o știu din online. M-a atras din prima energia ei și...

Pentru ca imi esti…

Pentru ca imi esti... Si soare si nor... Si liniste si pace... Si bine si...

Categorii

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.