Acasă In lumea mea Omul de la care am învățat că ceea ce spune lumea...

Omul de la care am învățat că ceea ce spune lumea contează cel mai puțin

1402
0

Ar fi simplu să ne trezim peste noapte că nu ne mai atinge nicio privire răutăcioasă,nicio vorbă aruncată la întâmplare,nicio răutate gratuită. Ar fi,dar nu e,deși cei mai mulți dintre noi spunem des: ,,nu îmi pasă de gura lumii”.Așa-i? Știu,așa am spus și eu mereu,era una dintre măstile mele preferate, pe care nu aș fi dat-o jos în fața nimănui,nicicând și nicicum. În realitate, ceea ce spunea lumea mă transformase într-un mic ,,monstruleț”. Mă secau de energie toate privirile răutacioase, toate cuvintele grele(și nu au fost puține,dar acum știu de ce). Plângeam,mă ofticam și deveneam și eu omul ranchiunos,bărfitor și plin de el. Îmi plăcea tot mai puțin de mine și asta se vedea în privirea,gesturile și faptele mele,de nerecunoscut pentru cei care mă știau de ani buni.

Am mai spus-o și o să mai spun, anul ăsta a fost anul meu! Anul în care m-am descoperit pe mine cea din spatele măștilor,anul în care am avut curaj să spun adevărul despre mine fără să mă sperie prejudecățile și gura lumii,a fost anul în care am simțit si am spus clar și răspicat: Eu pot orice! Dintre toate lucrurile pe care le cumpărăm,facem sau câștigăm în viața asta eu cred că cel mai greu este să ai curajul să cumperi terapii, să faci ceva util pentru tine,să câștigi autenticitatea! Defapt cel mai greu este să ai curajul să ,,scormonești” în cap și suflet. Să lași să curgă lacrimi și durere. Să accepți că ai strâns frustrări,că ai făcut greșeli, că nu,nimeni nu e fără de păcat și nici tu nu ești! Cred că atunci când învățăm și acceptăm toate astea, suntem pregătiți să ne privim în suflet,să îndepărtăm gunoaie,să suflăm pe răni,să îmbrățișăm copilul nostru interior. Cred că atunci vom deveni cu adevărat noi și abia atunci vom trăi autentic. Pentru mine a fi autentic înseamnă să fiu EU în orice moment al vieții mele, să nu mă abat de la principiile mele de viață( deși ele se schimbă pe măsura ce te descoperi).

Așa am ajuns să stau la distanță de ceea ce spune,face sau crede lumea. Așa am ajuns să fiu mai rezervată, diplomată si cumpătată. Așa a început drumul meu spre o viață trăită în armonie. Sigur,sunt momente când mă afectează ceea ce se spune, când nici nu e cazul să iau parte la bârfe ca acestea să mă lase cu un gust amar. Sunt momente când efectiv mă târăsc prin casă,mă dor sufletul și corpul,căci nici noi,ăstia care facem terapii,citim cărți și ne preocupăm de liniștea sufletelor noastre nu trăim într-un glob de cristal,dar reușesc să mă pun pe picioare relativ repede și asta pentru că azi, în viața mea există oameni alături de care cresc, învăț, descopăr cât de frumos este să trăiesc în armonie și cât de important este să stau departe de oameni care pur si simplu nu mai au ce să mă învețe. Pe cei din urmă i-am scos încet și sigur din viața mea și încă lucrez la asta fără să ma simt vinovată,iar pe primii îi iubesc,respect și apreciez.

Unul dintre oamenii care m-a ajutat enorm în toată perioada asta din viața mea a fost Elvira Tănăsescu- consilier dezvoltare personală si trainer NLP. Este omul care atunci când îmi trimite o poză îmi tresare inima,pentru că atât de intens a lucrat cu mine( online) și care cu întrebările ei reușește să scoată la suprafață dureri de care nici nu eram conștientă.

  • Mulțumesc,Elvira că m-ai făcut să înțeleg de ce mă durea primăvara și de ce era anotimpul ,,depresiv”! Mulțumesc că m-ai ajutat să văd de ce și de unde anumite frici! Mulțumesc pentru că m-ai făcut să spun tot ce gândesc și să îmi asum tot ce fac! Mulțumesc că datorită ție am ajuns să privesc cu detașare ceea ce spune lumea! Mulțumesc că ești în viața mea și sper să fii mentorul multor femei prin proiectul pe care îl vei demara din ianuarie!

Elvira Tănăsescu va începe în ianuarie un proiect nou,dedicat nouă,femeilor,celor care vrem să ne privim cu sinceritate în oglindă,să ne acceptăm și să ne iubim așa cum suntem. Vă mai țin eu la curent cu noutăți despre grup( la care lucrăm), dar și despre workshopurile pe care le pregătește în Craiova( sper și în alte orașe pe viitor) Elvira. Până atunci o găsiți pe Mindcocktail.ro si pe pagina de facebook https://www.facebook.com/MindCocktail.ro/

Oameni buni, priviți în voi, lăsați-i pe ceilalți, în voi stau liniștea și pacea, iubirea și armonia! Doar în voi! Vă spune un om care atunci când o asculta pe Elvira,vorbind despre iubirea de sine se uita ca la mașini străine, azi când apasă pe niște butoane ,,ar arunca cu roșii după ea”,dar care îi va râmâne veșnic recunoscătoare pentru frumosul din viața ei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.