Cum se realizează operația de apendicită?

Apendicita este o afecțiune comună, întâlnită la un număr destul de mare de persoane și reprezintă de fapt obstrucția lumenului apendicular. Apendicele reprezintă o parte a intestinului gros, în speță prima porțiune, și are formă tubară. Inflamarea apendicelui poate conduce la complicații și probleme, drept pentru care apendicita este considerată a fi o urgență medicală, asupra căreia trebuie să se intervină în conformitate cu gradul de gravitate al situației.

Apendicita – simptome uzuale și particularități

Cel mai adesea, pacientul care suferă de apendicită acuzădureri la nivelul abdomenului inferior și chiar înțepături. Durerile se acutizează, cauzând disconfortul pacientului, iar acest disconfort este însoțit uneori de greață și vărsături. În plus, în unele cazuri, simptomele apendicitei pot include și o febră moderată, lipsa poftei de mâncare, constipație sau chiar diaree.

Dincolo de inflamarea apendicelu iși de simpla durere, în cazurile în care vorbim despre apendicită acută aceasta este însoțită de dureri mari, cu caracter permanent și de o vizibilă stare de rău a pacientului. Imposibilitatea de a merge sau de a sta ridicat reprezintă simptome ale acutizării problemei, caz în care va fi nevoie de un consult de specialitate, urmat de o intervenție la nivelul apendicelui, dacă este cazul de apendicită acută.

Apendicita – diagnosticare și soluții

Situat la nivelul organelor interne, apendicele poate fi deseori suprasolicitat. Pentru că nu avem cum să vedem în interiorul organismului uman cu ochiul liber, metodele de diagnosticare a apendicitei sunt bazate în principal pe imagistică și examen clinic efectuat de către medicul specialist.

Apendicita acută este periculoasă deoarece complicațiile sale pun în pericol integritatea organismului. Peritonita reprezintă inflamația peritoneului, este o complicație ce poate pune viața în pericol și tocmai de aceea intervenția chirurgicală este absolut necesară.

Deși ideea de intervenție chirurgicală ne poate speria, este important de știut că aceasta nu prezintă pericole. Nici prețul unei astfel de operații nu este unul care să sperie, iar acest lucru poate fi verificat pe site-urile clinicilor de specialitate, precum VenArt, în secțiunea operație de apendicită prețuri.

Viața după operația de apendicită

Operația de apendicită presupune extirparea apendicelui și curățarea zonei, deoarece organismul uman poate funcționa foarte bine chiar și fără această extensie a intestinului gros. Recuperarea post-operatorie nu este una dificilă, însă va necesita în primă fază ca pacientul să respecte anumite reguli, ce vizează regimul alimentar, sau efortul fizic depus.

Operația de apendicită este astăzi cu mult mai simplă decât în ultimii ani și chia rmult mai si gură. Din acest motiv, ar trebui ca fiecare pacient să colaboreze cu medicul pentru a diagnostica la timp această afecțiune.

Cu specialiști de înalt profesionalism, medici cu rezultate remarcabile în medicină, Clinica VenArt Cluj pune la dispoziția pacienților o serie de specialități medicale: chirurgie ORL Cluj, chirurgie vasculară, chirurgie generală, ginecologie Clujlaparoscopie  Cluj, oncologie, chirurgie plastică și estetică, ecografie. Clinica dispune de excelenta colaborare cu medicul francez, René Milleret, cu excepționale rezultate în tratamentul varicelor, prin metode inovative și minim invazive. Tratamentul varicelor este deasemenea asigurat de Clinica VenArt prin colaborarea cu dr. Rene Milleret.

Alte articole: Doctor Lucian Mărginean despre radiologia intervențională

Related Stories

Cele mai citite

La mulți ani, eroina mea!

Poate n-am stiut sa arat câtă dragoste îți port...  Poate nu am avut brațele la...

Garaje metalice

În Aprilie se împlinesc șase luni de când am permis și mașină. În sfârșit...

Te iubim, tati!

Pentru ca ne iubesti atat de mult incat nu exista moft pe care sa...

Murim de acest virus nenorocit sau ne nenorocesc comercianții...

Mă simt ca și cum aș fi la școală și cer voie la doamna...

Ți-ai găsit sufletul pereche? Sau poate geamăn?Ești într-o relație...

Pe Andreea Croitoru o știu din online. M-a atras din prima energia ei și...

Pentru ca imi esti…

Pentru ca imi esti... Si soare si nor... Si liniste si pace... Si bine si...

Categorii

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.