PEDITEL 1791. SFAT MEDICAL PEDIATRIC PRIN TELEFON, NONSTOP

De cate ori ati vrut sa fugiti la urgenta pentru ca cel mic avea febra? De cate ori ati fi vrut sa sunati doctorul la ore tarzii, dar nu ati avut curaj? Stiu, ca si mine, de multe ori.

Pentru ca a fi mama in zilele noastre nu mai inseamna sa pui otet cu apa si spirt in soteste copilului atunci cand nu stii cum sa-i scazi febra. Pentru ca  vecina, prietena si nici bunica nu stiu ce este mai bine pentru copilul tau. Nici tu nu stii intotdeuana. Si cum spuneam de multe ori iti este greu sa deranjezi medicul din concediu, la ore tarzii, chiar si dimineata la prima ora, ori la pranz, ca atunci a facut copilul tau febra.

Nici la urgente nu ne vine la indemana sa fugim atunci cand are muci, rosu in gat, ceva ce poate fi tratat acasa  la indemnul medicului. Personal nici nu recomand sa fugim la urgente pentru un lucru care poate fi tratat acasa. Nu am ajuns la urgente decat o singura data cu fiul cel mare intr-o situatie  care a si necesitat internare, in rest, stiu suntem norocosi.

Apeleaza cu incredere PEDITEL 1791SFAT MEDICAL PEDIATRIC PRIN TELEFON, NONSTOP

Zilnic vad zeci de intrebari pe grupurile de mamici:

,, Copilul meu are febra mare. Ajutati-ma nu stiu cum sa fac sa-i scad temperatura”

,, Mamici, copilului meu i-au aparut niste bubite. Ce credeti ca poate fi?Atasez poza in comentariu”

Sunt doar doua exemple la care se primesc tot felul de sfaturi, tratamente, leacuri babesti. Nu judec, sa ne intelegem! Stie multa lume de Peditel 1791,  dar nu toata lumea. Si cei care stiu, nu stiu de ce , au ceva retineri in a suna. Aveam si eu retineri pana intr-o zi cand am sunat si mi s-a vorbit cu atata blandete incat as fi vrut sa o intreb pe doamna doctor despre toate bolile copilariei numai sa mai stau cu dansa de vorba.

Sunati cu incredere! Intotdeauana  va raspunde un medic specialist care va asculta si va explica cu calm ce sa faceti cu copilul. Daca nu va raspunde medicul vostru, aici gasiti nonstop sfaturi si solutii. Asta spun tuturor care cer sfaturi pe internet sau chiar mie. Eu nu sunt in masura sa spun unei mame  cu ce sa dea pe bubitele copilului ei doar pentru ca la copiii mei a functionat.

Am stat de vorba cu Cristina Grigore, director executiv la fundatia Parinti din Romania  si initiator PEDITEL 1791 si mi-a spus asa:

,,Toata lumea sa bucura ca exista acest serviciu, toti il lauda si pe noi ne onoreaza, dar ca sa fie gratis pentru parinti , costa, ne costa aproape 8,000 euro/ lunar, iar 88% din cheltuieli sunt cheltuieli cu personalul medical.-medici specialisti si primari. Si la peste 70,500 de apeluri nu am avut nicio reclamatie….   Si e greu, foarte greu sa strangem luna de luna acesti bani… 
Da, ne costa aproximativ 10 lei apelul, adica 10 lei sa ajutam un copil cu empatie, calm, rabdare, dedicare si profesionalim. Da, 10 covrigi inseamna ajutorul neconditionat pentru 1 copil, dar cand lipsesc cei 10 lei x 4000 de copii….. ”
Din septembrie pentru a veni in ajutorul tuturor parintilor, adica sa poata suna si romanii din straintate, se va lansa prima  aplicatie pro bono din lume pentru un proiect comunitar- PEDITEL  1791.
Statisticile arata ca lucrurile evolueaza si ca tot mai multi parinti aleg sa apeleze Peditel1791 cu incredere. Astfel daca in anul 2016 s-au inregistrat 25090 de apeluri, in 2017 pana in luna iulie s-au inregistrat 28.852 apeluri.
Scriu acest articol in speranta ca se vor alatura  mai multe mame si vor face donatii pentru a putea sa primim sfaturi cu blandete la orice ora din zi si noapte. Scriu pentru ca stiu cat de multe putem face noi si mai stiu ca lucrurile bune intotdeauna pleaca de la femei.
Eu voi face tot ce imi sta in putinta ca sa ajut  si sa donez pentru Peditel 1791 acum si in viitor. Pentru ca merita, pentru ca stiind ca aici imi va raspunde mereu un medic, la orice ora, ma simt in siguranta.
Fa-o si tu! Doneaza pentru Peditel aici
 NOTA: Tarif normal de pe orange, vodafone, telekom apeland 1791 , iar de pe digi se formeaza *1791

 

11 thoughts on “PEDITEL 1791. SFAT MEDICAL PEDIATRIC PRIN TELEFON, NONSTOP

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: