Acasă Interviuri Poate vine Moșul, buni

Poate vine Moșul, buni

260
0

Toată copilăria mea bunica a făcut bradul in Ajunul Crăciunului. Natural de fiecare dată. Lua o creangă de la un vecin și se apuca să o împodobească cu atâta iubire, încât făcea chiar să arate ca un pom de Crăciun:

-am luat toate culorile de beteală, mamă. Ete ce mândru iasă.

  • vine Moșu’ la noapteeeee

-ei,vine. Facem și noi așa să nu ziceți că nu v-am făcut,dar cine știe pe unde o umbla Moșu

Nu a fost an în care să nu stau cu sufletul la gură să văd dacă vine Moșu’ și nu a fost an în care să nu iubesc Ajunul Crăciunului, indiferent de conjctura în care m-a prins.

Anul trecut am fost la bunica în ziua asta. Știam că va fi ultimul nostru Ajun împreună. Știam că de acum fiecare Ajun nu va mai mirosi a copilărie, că nu voi mai alerga în brațe calde și că nimeni nu va mai face mișto de mine că nu vine Moșu’.

Anul ăsta știu că sunt doar adultul care împachetează cadouri și face bradul,pregătirile pentru Crăciun și copii fericiți.

Anul ăsta e trist și doare, dar se apropie de final și ia cu el picături de viață din fiecare. Se duce și anul ăsta și vor veni alții în care ne vom hrăni din amintiri, vom înțelege ce avem de înțeles, vom plânge ce avem de plâns și vom merge înainte, căci din păcate viața nu ne așteaptă pe niciunul. Și ce bine ar fi dacă am ști asta în fiecare clipă! Nu ne-am mai supăra pe nimeni și nimic. Nu am avea așteptări. Nu am mai cerși iubire. Nu am mai căuta nimic. Am trăi. Așa, pur și simplu cu ceea ce suntem și ceea ce avem.

Anul ăsta fac bradul în Ajun, bunico. Am avut råbdare. De dragul și dorul tău. Voi asculta colinde și voi împodobi cu lacrimile în bărbie primul brad din primul an în care tu nu mai ești cu mine. Poate vine Moșu’, buni… Poate îmi face farse. Poate mă va păcăli cineva. Poate sarmalele mele vor mirosi ca ale tale. Poate voi găti până noaptea târziu și dimineață mă voi trezi ca să mă bucur de Crăciun. Poate te va aduce cumva… Măcar puțin cât să pun capul pe genunchii tăi și să te joci în părul meu inelat. Cât să-mi spui că tu mă iubești fix așa cum sunt și că eu sunt puternică, că va trece și asta…

Poate vine Moșu, buni…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.