Principalele chestiuni de stiut despre forajele epuisment


Asecarile, operatiunile realizate in vederea mentinerii panzei freatice la un nivel redus, servesc si pentru preluarea apelor pluviale si sunt cunoscute in termeni tehnici drept foraje de epuisment, fiind de obicei utile pentru fundatiile de adancime mare, unde solul trebuie protejat pentru a asigura un mediu de lucru uscat. Echipa noastra detine o experienta bogata in ceea ce priveste astfel de lucrari de epuisment, putand veni in intampinarea solicitarilor clientilor de pretutindeni din tara.

In primul rand, va atragem atentia ca atat in scopul evacuarii apei din pamant, cat si pentru diminuarea presiunii, sunt necesare o serie de investigatii geotehnice si hidrogeologice.
Apa poate fi inlaturata din teren prin doua modalitati: pompare directa din foraj sau prin intermediul drenajului gravitational. In functie de conditiile oferite de teren si proprietatile apei subterane, de pilda adancimea de excavare si amploarea coborarii nivelului panzei freatice, se stabileste se sistem trebuie adoptat pentru fiecare proiect in parte. Echipa noastra executa foraje de epuisment umede cu noroi bentonitic. Daca doriti sa aflati care sunt principalele lucruri de stiut despre lucrarile de epuismente, incercati sa respectati indicatiile de mai jos.

Este preferabil ca forajele de epuisment sa nu neglijeze urmatoarele aspecte:

  • Pentru excavatii: este necesar ca fetele excavatiei sa ramana in permanenta stabile sub efectul coborarii apei subterane; trebuie sa se evite umflarea sau ruperea bazei, ce poate fi determinata de o presiune prea mare a apei sub un strat mai putin permeabil.
  •  Este important sa se previna tasarea in exces precum si deteriorarea constructiilor din preajma.
  • Trebuie minimalizate pierderile de teren cauzate de curgerea apei prin peretii / baza excavatiei
  • Pentru foraje, este imperativ sa utilizati un filtru eficient, cu rol in evitarea transportului de pamant impreuna cu apa pompata
  • Proiectul sistemului de epuisment trebuie sa tina cont de nivelurile apei si presiunile in pori fara fluctuatii considerabile
  • Se recomanda o rezerva adecvata a capacitatii de pompare, alaturi de o instalatie de rezerva utila in situatiile in care survin pene de curent.
  • Eficienta epusimentelor se verifica prin urmarirea nivelului panzei freatice, a presiunii apei in pori si a miscarii terenului. Datele acumulate trebuie periodic examinate, comparate si interpretate in vederea stabilirii efectelor epuismentului asupra terenului si constructiilor din vecinatate.

Orice proiect trebuie executat in asa fel incat sa previna colmatarea prin actiunea bacteriilor sau datorata altor factori. Eficienta epuismentelor trebuie sa fie verificata prin urmarirea nivelului apei subterane, a presiunii apei si a miscarii terenului. Datele acumulate trebuie periodic

Ralucahttps://www.cocktaildeviata.com/
Sunt Raluca Bădiță, am 32 de ani, doi copii, un blog și un business în Forever. Aici găsești bucăți din sufletul meu, vei plânge și vei râde deopotrivă, dar nu vei mai plecă, îți promit! Am aruncat cu praf magic peste fiecare articol și-am strâns lângă mine oameni care să-mi rămână o viață. Casa sufletului meu este mare. Rămâi de vrei, brațele-mi sunt calde! Pentru colaborări sau un pahar de vorba mă găsești pe email ralucabadita@yahoo.com

Related Stories

Cele mai citite

La mulți ani, eroina mea!

Poate n-am stiut sa arat câtă dragoste îți port...  Poate nu am avut brațele la...

Garaje metalice

În Aprilie se împlinesc șase luni de când am permis și mașină. În sfârșit...

Te iubim, tati!

Pentru ca ne iubesti atat de mult incat nu exista moft pe care sa...

Pentru ca imi esti…

Pentru ca imi esti... Si soare si nor... Si liniste si pace... Si bine si...

Ți-ai găsit sufletul pereche? Sau poate geamăn?Ești într-o relație...

Pe Andreea Croitoru o știu din online. M-a atras din prima energia ei și...

Despre cum m-am iubit cu seful meu

Eram angajata lui Ăhă! Am făcut-o și pe asta la viața mea. M-am îndrăgostit de...

Categorii

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.