Salvăm sau aruncăm?

,,Nu mă mai înțeleg cu soțul meu, mă jignește, mă supăra, nu mă respectă, nu mă duce la mall , nici la colț de stradă nu se mai afișează cu mine”.
Bineînțeles că sunt ironică, însă în mare parte mă lovesc des de astfel de probleme afișate pe grupuri de mămici și nu numai. Femeile vorbesc mult, ne grăbim să punem etichete și sărim imediat cu cele mai ,, bune” sfaturi considerând că noi le știm pe toate, că din trei cuvinte am înțeles deja cum stă treaba în căsnicia celei care se plânge. Și atunci apar sfaturi precum:,, părăsește-l”, ,, da-l dracu”, ,, meriți ceva mai bun”, ,, fugi cât poți”, ,, sigur te înșeală”. 
14440659_1100228136763691_3536100770555755306_n
Ce se întâmplă după ce ne-a făcut treaba de sfătuitoare? Apoi ne ducem relaxate lângă soții noștri, apăsăm butonul de la telecomandă și ne cuibărim la pieptul lor mulțumind cerului că avem cei mai minunați bărbați din lume chiar dacă și minunății noștri ne-au supărat de nenumărate ori.
Să dăm sfaturi este ușor, să ne uităm în grădina altora și să observăm buruienile cât casa este și mai ușor, însă uităm că și la noi cresc buruieni, că și noi am fost ori suntem ,,sclavele” unei căsnicii unde nu este numai lapte și miere. Da, acesta este adevărul chiar dacă multe mă veți contrazice și din nou vă veți lăuda comorile de bărbați pe care îi aveți acasă.
Și eu am o comoară, dar am avut momente când i-aș fi dat cu ceva în cap. Și pe mine mă ajută și este singurul meu sprijin, nu pe moment, ci în viața asta eu doar pe  el mă pot baza cu adevărat, însă au fost dăți când am zis că aș putea trăi foarte bine și fără el. Și pe mine dacă mă întreabă cineva cum este căsnicia mea îi răspund fără să stau pe gânduri că mi-a pus Dumnezeu mâna în cap și am cel mai bun soț din lume, și nu, nu mint…așa consider, dar asta  nu înseamnă că nu au fost și zile grele în viața noastră de cuplu în care dacă m-ar fi întrebat cineva despre el aș fi spus poate că este ghinionul vieții mele.
Așadar, cum stă treaba atunci când vine vorba despr o căsnicie? Trăieste cineva doar în puf? Sunt convinsă că nu  și nu o să înțeleg niciodată de ce sfătuim femeia să divorțeze și nu să salveze? Știu, sunt oameni care nu se vor schimba niciodată, însă nu avem de unde să știm dacă nu încercăm.
Nu poate să ne fie mai ușor să fugim dintr-o căsnicie decât să încercăm să ne reîndrăgostim de bărbatul căruia i-am jurat iubire, de omul care ne-a dăruit minunățiile noastre de copii.
Nu putem să credem că vom întâlni altul mai bun și mai special pentru că nu avem această garanție și nici aceea cum că singure ne va fi cel mai bine.
Nu putem să fugim că niște laşe când tot ce trebuie să facem este să rămânem și să încercăm, dar mai ales nu putem să cerem sfaturi unor străini și nici prietenilor pentru că nimeni nu trăiește în locul nostru și nu vom primi sfaturi corecte și cinstite pentru că adevărul este acolo în casa și căsnicia noastră și uneori nici noi nu îl vedem, cu atât mai mult cineva din afară.
Deci? Fugim sau salvăm? Iubim sau trădăm? Tu ce îți sfătuiești prietena care este într-un impas? Eu i-aș spune ceea ce am citit cu ceva timp în urmă și mi-a schimbat mult gândirea : ,,pe vremuri oamenii reparau, nu aruncau, de asta suntem și după atâția ani tot împreună” spunea o doamnă în vărstă, întrebată care este secretul unei căsnicii de durată.14459142_1100243860095452_1251443176_n
Mi-ar plăcea să existe tot mai puține divorțuri, tot mai puțini oameni ,,moderni” și mai ales tot mai puțini copii afectați de moda asta de a divorța. Și culmea, o spune o mama care a divorțat cândva și era gata-gata  să o comită și a doua oară,  dar cred că în viață este bine să înveți și din poveștile altora, iar sfatul meu pentru mamele care sunt la un pas de a divorța nu este să rămână și să sufere, ci să nu plece înainte de a face totul pentru familia lor pentru că într-adevăr cea mai mare împlinire este atunci când în viață reușești, iar acum când divorțurile sunt la modă,  a avea o familie este cu adevărat o reușită!
Ralucahttps://www.cocktaildeviata.com/
Sunt Raluca Bădiță, am 32 de ani, doi copii, un blog și un business în Forever. Aici găsești bucăți din sufletul meu, vei plânge și vei râde deopotrivă, dar nu vei mai plecă, îți promit! Am aruncat cu praf magic peste fiecare articol și-am strâns lângă mine oameni care să-mi rămână o viață. Casa sufletului meu este mare. Rămâi de vrei, brațele-mi sunt calde! Pentru colaborări sau un pahar de vorba mă găsești pe email ralucabadita@yahoo.com

Related Stories

Cele mai citite

La mulți ani, eroina mea!

Poate n-am stiut sa arat câtă dragoste îți port...  Poate nu am avut brațele la...

Întoarce-te la tine

Întoarce-te la fetița aia mică care își iubea fiecare părticică a corpului, se analiza...

Ce ai face dacă ai ști că mâine nu...

Am primit întrebarea asta pe email și m-a cutremurat. Apoi am înțeles de ce....

Panna cotta

Nota:  Încep prin a spune ca rețeta îmi aparține. Mai bine spus,este o rețeta...

Cum mi-am dat seama că sunt însărcinată

Multe femei, aș spune chiar majoritatea, își dau seama că sunt însărcinate înainte de...

Jurnal de carantină

Este clar că ne aflăm cu toții într-o perioadă grea, perioadă pe care fiecare...

Categorii

Comments

  1. Soacră-mea are o vorbă „și mațele se mai ceartă” . Cine spune că trăiește în puf minte cu desăvârșire.
    Nici noi ne mai înțelegem în ultima vreme, dar nu mă las sper că vor veni timpuri mai bune.

  2. Tare delicat subiect şi diferă extrem de mult de la caz la caz. Uneori, încercarea de reparare a unui „tot”, poate strica iremediabil o piesă fără de care ar merge acel tot dar nu la fel de bine. Şi piesa aia poate strica în viitor multe altele. Dacă vrei să repari pentru că asta e tot ce-ţi doreşti mai mult pe lume, e în regulă. Dacă o faci de gura lumii, îţi poate dăuna mult în timp. Dar e doar teorie. Numai cine e „acolo” are soluţia.

    Te pup!! Şi îi pup şi pe scumpii tăi!

    • Asa este, un subiect delicat. Pai despre cele care isi doresc sa repare este vorba, altfel daca nu iti mai doresti casnicia…nu mai are sens sa incerci, dar nu cred ca cineva ar vrea sa renunte usor la o casnicie, trebuie doar sa ne gandim de zece ori inainte de a face alegerea , oricum niciodata nu vom sti care este cea corecta, avea dreptate cine spunea: casatoria este o loterie:))te pup

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.