Care sunt simptomele amigdalitei? Ce presupune operația de scoatere a amigdalelor?

Simptomele amigdalitei – Ce presupune operația de scoatere a amigdalelor?

Amigdalectomia sau operația de scoatere a amigdalelor, reprezintă o intervenție chirurgicală care are ca scop reducerea problemelor care apar deseori în zona gâtului, mai precis în zona amigdalelor. Durerea în gât frecventă, dificultatea la înghițire și amigdalele inflamate pot da mari bătăi de cap pacienților. Din acest motiv, deseori apare în discuție necesitatea realizării unei intervenții chirurgicale și anume operația de scoatere a amigdalelor.

Care sunt simptomele amigdalitei?

Boala provocată de către inflamarea amigdalelor se numește amigdalită. Amigdalita poate fi tratată cu ajutorul antibioticelor, atunci când infecția este prezentă, iar dintre simptomele sale putem enumera: gâtul iritat, dureros, cu dificultăți la înghițire, erupții cutanate și febră, ganglioni inflamați și dureroși, pete albe în zona amigdalelor, ragușeală și tuse. În general amigdalita se tratează după ce un medic specialist efectuează un control amănunțit al zonei. Totuși, dacă inflamarea amigdalelor este frecventă, medicul cu specializare ORL poate sugera realizarea unei operații de scoatere a amigdalelor.

Ce presupune tratarea amigdalelor prin intervenție chirurgicală?

Din punct de vedere medicamentos schema pentru tratarea amigdalitei este destul de simplă și implică doar anumite variațiuni, în funcție de gravitatea sau de evoluția bolii. Chirurgical însă, vorbim despre extirparea amigdalelor, despre scoaterea acestora, astfel încât îmbolnăvirile să nu se mai producă atât de des.

Metodele de tratare a amigdalelor pe cale chirurgicală au evoluat în ultimii ani, drept pentru care teama pacienților de intervenție ar trebui să scadă, locul acesteia fiind luat de încrederea în medici și în tehnicile noi de îndepărtare a amigdalelor.

Principiul intervenției este relativ simplu și presupune îndepărtarea unui organ care nu are capacitatea de a se proteja împotriva îmbolnăvirii, ci din contră este expus acestora. Absența sa din organism reduce riscul îmbolnăvirilor, dar și al complicațiilor adiacente și tocmai de aceea de multe ori medicii specialiști recomandă intervenția, în scopul prevenției. Amigdalele în mod normal au rolul de a funcționa ca barieră, astfel încât infecțiile sau afecțiunile tractului respirator să fie blocate. Când însă îmbolnăvirile sunt repetate, chiar de mai multe ori într-un an, este nevoie de un consult ORL pentru a se lua cea mai potrivită decizie în vederea tratării (medicamentos sau chirurgical).

Este de reținut faptul că de cele mai multe ori se optează pentru tratarea amigdalelor pe bază de medicamente, deoarece se încearcă evitarea extirpării amigdalelor, însă atunci când acest lucru este necesar, operația nu poate fi amânată. Operația poate fi totală, sau parțială, în funcție de decizia medicului specialist, bazată pe analize și examinare medicală.

Simptomele amigdalitei – Recuperarea după operația de amigdale

Intervenția în sine este dureroasă, iar zona ulterior intervenției va avea o sensibilitate destul de mare. Din acest motiv, recuperarea poate dupa între 7 și 14 zile, în funcție de evoluția personală a fiecărui pacient. Este nevoie ca în primele zile pacientul să poată fi monitorizat, tocmai pentru a vedea evoluția operației și pentru a preîntâmpina eventuale probleme (infecții, inflamări).

Chiar dacă pare o intervenție destul de dificilă, medicii specializați și tehnologiiile moderne fac ca recuperare să devină mai facilă și intervenția în sine să devină mai ușor de gestionat. Operația poate fi uneori salvatoare, iar prețurile nu sunt deloc exagerate. Pentru detalii în acest sens puteți consulta secțiunea operație amigdale Cluj prețuri a site-ului clinicii VenArt.

Clinica VenArt Cluj pune la dispoziția pacienților o serie de specialități medicale: chirurgie ORL Cluj, chirurgie vasculară Cluj, chirurgie generală cluj, ginecologie Cluj, laparoscopie  Cluj, chirurgie bariatrica clujmiscorare stomac cluj, tratament obezitate cluj, oncologie, chirurgie plastică și estetică, ecografie, tratamentul herniilor cluj.

Ralucahttps://www.cocktaildeviata.com/
Sunt Raluca Bădiță, am 32 de ani, doi copii, un blog și un business în Forever. Aici găsești bucăți din sufletul meu, vei plânge și vei râde deopotrivă, dar nu vei mai plecă, îți promit! Am aruncat cu praf magic peste fiecare articol și-am strâns lângă mine oameni care să-mi rămână o viață. Casa sufletului meu este mare. Rămâi de vrei, brațele-mi sunt calde! Pentru colaborări sau un pahar de vorba mă găsești pe email ralucabadita@yahoo.com

Related Stories

Cele mai citite

Dacă izolarea are loc în familie sau cuplu este...

Nu știu voi cum v-ați acomodat la ,, noua viață'', însă mie nu îmi...

La mulți ani, eroina mea!

Poate n-am stiut sa arat câtă dragoste îți port...  Poate nu am avut brațele la...

Te iubim, tati!

Pentru ca ne iubesti atat de mult incat nu exista moft pe care sa...

Întoarce-te la tine

Întoarce-te la fetița aia mică care își iubea fiecare părticică a corpului, se analiza...

Mulțumesc

Ce ai face dacă ai avea posibilitatea să o iei de la zero? Să...

Ce ai face dacă ai ști că mâine nu...

Am primit întrebarea asta pe email și m-a cutremurat. Apoi am înțeles de ce....

Categorii

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.