Acasă Interviuri Singură la cafea. Conștientizări!

Singură la cafea. Conștientizări!

881
0
cafea proporzioni

Nu mi-am luat țeapă, dar mă amuză fata din stânga mea care mă privește cu compasiune și pe care am o bănuială că o trec tot felul de gânduri. Poate se așteaptă să apară un făt frumos acum cu care så mă sărut până mă ia cu leșin sau poate că se așteaptă să plec singură și dezamăgită de aici. Ori poate este invidioasă pe bluza mea ca soarele sau pe încălțările mele luate la mega reducere. Whatever! Nu știm niciodată ce gândesc oamenii despre noi atunci când ne privesc și sincer nici nu e treaba noastră! Adevărul este că aștept să mă întâlnesc cu o prietenă, cu o tipă mișto care atunci când am fost cazată o noapte în București a venit să ne cunoaștem. O tipă pe care o iubesc pentru bunătatea ei și pentru cât de mult respectă prietenia și oamenii în general. Si cred cu tărie că așa sunt toți oamenii de care sunt înconjurată în această perioadă din viața mea.

Sunt la o terasă mișto din Craiova. Atât de simplă, dar misto! E mișto pentru că este printre primele localuri din Craiova la care ştiam så ajung singură atunci când m-am mutat aici. E mișto pentru că imi aduce aminte de mine, de cea de acum vreo 5 ani când aveam peste stradă un second deschis și la care stăteam toată ziulica. Îmi amintește de perioada în care nu am mai lăsat pe nimeni să-mi calce în picioare drepturile mele de mamă și mi-am adus fiul din nou în brațe!

Terasa asta îmi amintește de mine cea fără încredere, de mine cea care se supunea, de mine cea care accepta orice si pe oricine,dar nu mă doare! Nu simt furie, nu simt nedreptate, nu simt decât o fericire fără margini! Simt să mulțumesc pentru tot ce am trăit și să mă bucur de tot ceea ce sunt acum. Să savurez cafeaua asta și să mulțumesc mie, Universului, oamenilor care au fost lângă mine în tot anul ăsta în care eu am evoluat atât de frumos!

Au apărut doi tipi la masa de lângå mine. Nu știu cum arată, dar știu cum aș fi reacționat acum 5 ani, acum un an! Voi nu știți, dar eu știu cum am fost! Voi nu știți, dar eu știu ce înseamnă să ai nevoie să ceară cineva o cafea în locul tău, să nu ai curaj să mergi la baia dintr-n local, să nu ceri nota de plată, să nu fii independentă nici măcar 1%. Și nu, nu am fost imobilizată, nu am avut vreun handicap, nu am suferit vreun accident, dar am suferit de neiubire, de neîncredere! Am suferit de una dintre cele mai urâte afecțiuni: teama de a fi!

Azi știu cine sunt și strălucesc! Azi știu ce vreau și spun în gura mare!

Azi nu există,, nu pot” pentru mine!

Azi știu câte calități am și nu permit nimănui să îmi spună minciuni despre mine!

Azi nu sunt chiar acolo unde îmi doresc, dar sunt unde e perfect pentru momentul ăsta pentru că știu azi mai mult decât oricând că frumusețea vieții stă în Azi! Ieri nu mai e și mâine nu ne este garantat!

Așadar azi am băut pentru prima oară singură o cafea la terasă, cafeaua cu revelații, cafeaua cu conștientizări, cafeaua aia care a fost doar prima și după care vor urma și altele, mai dulci, poate mai amare, așa ca și în viață!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here