Acasă Jurnal Te ai pe tine și ai tot

Te ai pe tine și ai tot

577
0

La 01:06  aveam un mesaj pe messenger de la o femeie care îmi scrie de fiecare dată când soțul ei o lovește. Îl iartă, apoi totul este bine și frumos până la următoarea bătaie, când ea caută din nou soluții oriunde, numai în ea nu.

,, – Ralu, s-a întâmplat iar… Ajută-mă, te rog!”

Din experiența pe care am avut-o pe toată durata campaniei pentru femeile abuzate am învățat că nimeni, dar nimeni nu poate să ne ajute dacă nu suntem pregătite să privim spre noi, să înțelegem, să acceptăm, să luăm decizii.

Eu am greșit de foarte multe ori. Oho, dar ce am mai greșit! Ce m-am mai dat cu capul de pereți, câte nopți am adormit plângând, de câte ori am jurat că nu mai fac. Voi mai greși. Toți greșim. Așa că târziu în noapte, spre dimineață de fapt, când mă luptam și eu cu ale mele am scris un articol. Pentru femeile care iubesc prea mult( vorba cărții), pentru cele abuzate, pentru cele înșelate, pentru cele mințite, pentru cele părăsite, pentru cele care au momente când nu mai știu unde să caute răspunsuri și pentru mine, căci și eu am nevoie să-mi amintesc că mă am pe mine și îmi sunt de ajuns.

Fă doi pași spre oglinda aia și privește-ți cearcănele. Lasă lacrimile să curgă, nu mai fugi atât de tine. Nu ai unde. Nu vezi? Te-a trântit iar viața. Ai permis, asumă-ți! Nu ești singură, te ai pe tine!

Haide, nu mai pune niciun fond de ten, dă-le naiba de farduri, aruncă lenjeria aia sexy, nimic din toate astea nu-ți vor vindeca rånile. Priveste spre tine, dincolo de ceea ce poate vedea oricine. Vezi în tine ceea ce nimeni nu a știut să vadă și mulțumește-ți pentru tot ce ești. Ești minunată, crede-mă!

Îmbrățișează-ți defectele

Sunt ale tale. Schimbă-te doar dacă vrei, doar pentru tine, restul nu contează acum. Tu contezi! Tu cu sufletul tău! Repară-l iar cum ai făcut de zeci de ori. Știi deja cum. Ai mai fost pe aici. Haide, poti! Te ai pe tine și ai tot ce îți trebuie!

Nu mai jura, nu mai promite, nu te mai supăra, nu mai strânge frustrări. Vei mai greși, ai să vezi! De câte ori nu ai spus tu că nimeni niciodată nu va mai murdări ceea ce tu ai curățat cu grijă? Și uite că… Hai, mai șterge un trecut, mai uită o etapă, mai iartă  și mai iartă-te. Mai poți. Poți și de data asta. Te ai pe tine… Nu uita!

Aruncă-te sub dușul fierbinte și spală fiecare urmă lăsată de fiecare îmbrățisare mincinoasă. Nu te-ai ascultat și ai greșit. Ai învățat. Mulțumește!

Dă-ți timp că timpul este cel ce așterne uitarea peste toate câte trăiește omul în viața asta. Nu te mai grăbi să ștergi totul ca și cum nimic nu ar fi fost, asta nu se poate, dar îți promit că nimic nu este de netrecut. Tu de  tine să nu te pierzi, în rest… Se vor pierde toate de tine. Ai rabdare!

Nu mai bate la uși închise

Nu-ți va deschide nimeni. Cu dragostea nu e de joacă,vezi bine. Ai crezut orbește și acum îți aduni sufletul de la picioarele altora. Și promisesei că niciodată asta nu se va mai întâmpla. Uite, s-a întâmplat, dar nu te plânge…vei străluci după un timp… Tu, femeie, trezește-te și întoarce-te la tine!

Și dacă plângi, și dacă pleci și dacă doare… Țipă-n tine! Nu mai încerca să pui iubire acolo unde nu ai reușit o dată, te va durea din nou peste un timp.

Nu te mai agăța de promisiuni și jurăminte, știi bine că și tu ai promis și ai jurat degeaba. Lucrurile se întâmplă pur și simplu, pentru că ne ies în cale oamenii potriviți la momentul potrivit. Ia ce este bun din asta și lasă-ți pașii să te poarte către zări necunoscute. Nu te teme! Vei mai plânge,dar învață odată pentru totdeauna: pierde-te în lumea asta de oricine, dar niciodată de tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.