Acasă In lumea mea Te apreciez, Digital Parents Talks

Te apreciez, Digital Parents Talks

577
2

Zilele trecute când m-am întalnit întâmplător cu cineva m-a luat la mişto făcând referire la ceea ce fac pentru copiii cu dizabilități. ,, Te-ai dat pe din astea bisericesti cu evanghelii si chestii”. Evident că nu are nici cea mai mică legatură cu subiectul pentru că trebuie să mărturisesc: Eu nu sunt un om credincios, ma rog, poate e mult spus că nu sunt credincioasă, dar vă asigur că au trecut ani buni peste mine fără să pun piciorul in biserică. Da, imi asum! Nu simt nimic atunci când intru în biserică. Cred că pentru prima oară am simtit ceva ascultând un preot atunci când a decedat tatăl meu. Am plâns mult atunci. A doua oară am plâns la botezul fiicei mele. M-au emoționat cuvintele preotului, dar nu m-a convins să merg acolo ca să mă rog. Nici măcar seara inainte de culcare nu imi spun rugăciunea. Ma rog, multumesc şi cred în Dumnezeu. Al meu. De multe ori pe zi. Atunci când simt cu adevarat.

Deci, nu. Nu fac lucruri nici din dorința de a mă vedea Dumnezeu sau oamenii, nici ca să par mai bună, nici ca să mi se ierte păcatele pe care le am. Şi am. Sunt om şi greşesc. Voluntar sau nu.

Am deviat puțin de la subiect. Nu asta voiam să vă spun. Poate am ținut să explic cumva că dacă aceste rânduri vor fi citite de cine trebuie este pentru că  simt şi că eu nu fac lucrurile doar de dragul de a le face  atunci când asta implică oameni. De tăcut mai tac din respect sau din dorința de a nu supăra pe cineva. De cerut sfaturi mai cer. Tot ca să fiu sigură ca fară să vreau aş putea să gafez. Sunt omul care se aruncă cu capul înainte atunci când vrea să facă bine şi asta m-a costat de multe ori. Incerc să mă corectez. Nu pentru că sunt credincioasă. Nici un om extraordinar de bun nu sunt. Pentru că simt. Şi să fim serioşi, nu simt doar de bine.

Azi nu este despre cât de bună sunt eu. Azi este despre cât de mult bine mi-ați facut voi. Azi nu imi ajung caracterele ca să vă scriu in comentarii cât şi de ce vă apreciez. Şi o fac aşa. Aici. În stilul meu. Cu cuvintele mele simple si banale. Prea banale de cele mai multe ori.

#teapreciez Ana Nicolescu pentru că ai format acest grup care pe mine m-a schimbat mult. Habar nu ai ce urât si dezordonat scriam înainte de a face parte din acest grup. Habar nu ai cât de puțin credeam in mine şi ce mică mă simțeam pe lângă mulți dintre voi. Te apreciez pentru ziua aia în care mi-a fost teamă să iau microfonul în mână şi tu ai încercat să mă faci să prind curaj. Te apreciez că datoriă acestui hashtag mi-ai dat şansa să va spun la fiecare cât sunteți de valoroşi pentru mine. Te apreciez pentru multe, Ana şi sunt fericită că te-am cunoscut!

#teapreciez Lavinia cea care vrea să pară dură, dar eu am simtit ca emani bunătate prin toți porii tăi. Ziua în care mi-ai spus că ai vrea să-mi amintesc cândva de tine nu o voi uita niciodată. M-ai facut să cresc în câteva luni( in ochii mei si ai multora) cât nu am reuşit în ani mulți de când îmi pun eu bucăți de suflet in online. Te apreciez şi ştiu că nu îti plac  chestiile astea sentimentale, dar iarta-ma, azi este despre #teapreciez şi pe tine nu am cum să te uit!

#teapreciez Ana Maria Ivan! Pentru că ai încercat să mă faci să renunț la ceva ce mie mi se pare încă greu. Zi de zi, multe zile la rând mi-ai scris negreşit ca să imi aminteşti că eu pot. Nu am putut, dar nu pot nici să uit că eşti omul care a crezut în mine şi care mi-a întins brațele atât virtual cât si real. Rămâi la fel! Îmi esti dragă tare!

#teapreciez Ioana Chicet Macoveiciuc! Pentru că nici nu ştii, dar m-ai tras de multe ori de la întuneric şi mi-ai amintit că şi mamele sunt oameni. A fost de ajuns să scrii pe blog despre tine ca să ne 7ajuti pe mine şi pe alte mii de mame. Te apreciez că succesul nu te-a făcut o prințesă cu nasul pe sus, dimpotrivă ai demonstrat că esti om şi nu orice fel de om, ci un exemplu.

#teapreciez Elena Santos. Tu esti energia mea. Sună ciudat, fată? Nu ştiu, nici nu imi pasă. Ştiu că pot să te trezesc târziu in noapte cu un mesaj ca să iti spun că imi place bluza de la tine. Cum să vii cu plasa de haine la DPT8, mă? Ai venit? Ai venit! Regret că timpul nostru a fost scurt, dar îți promit prietenie pentru totdeauana.

#teapreciez Andreea Burlădescu! Pentru puținele mesaje, dar care m-au ajutat cât pentru ani buni. Îmi doresc să vii aici şi să te îmbrățisez. Poate aşa ai simți cu adevarat cât te apreciez de mult.

#teapreciez Ioana Marinescu pentru că ai fost prima de la DPT care m-a rugat să scriu pe blogul ei. Pentru mine a fost o onoare. Mă bucur cu tine si pentru tine când văd cât de frumos ai evoluat.

#teapreciez Amina Tomescu pentru că ai avut mereu grijă să imi dai încreďere in mine. Am vorbit de puține ori, dar ai ținut mereu să-mi spui că tu crezi că pot multe. Şi vreau să cred că nu te voi dezamăgi în privința asta.

#teapreciez Ionela Popa. Aş vrea să cunoască mai multă lume sufletul tău minunat.

#teaprciez Andreea Cîrstea pentru că mi-ai dat mesaje ca să mă intrebi cum sunt, pentru că ai vrut să petreci timp cu mine si pentru cafeaua si micul dejun împreună. Abia aştept următoarea întâlnire. Sigur va fi.

#teapreciez Carmen pentru starea de bine pe care mi-o dai de fiecare dată când te aud. Pentru faptul că lângă tine am râs cu lacrimi. Pentru că esti un om bun. Pentru că m-ai aşteptat la hotel şi pentru că ai vrut să petreci timp cu mine.

# teapreciez Cristina Oțel pentru cât de blândă eşti. Pentru că ştii exact ce vrei şi pentru că de la tine eu si alte mame am învățat să ne gândim şi la noi.

#teapreciez Lucia! Pentru lucrurile minunate pe care le faci cu copiii. Pentru campania care cred că va schimba ceva cu adevărat în şcoli pentru că eşti  un om  direct şi o mamă autentică.

#teapreciez Florina Badea! Pentru căldura cu care răspunzi chiar şi la cele mai acide comentarii. Pentru calmitate şi pentru toate lucrurile bune pe care le faci cu blogul tau.

#teapreciez Bianca.Nu te cunosc, dar mi-e drag tare de tine. SPer să bem o cafea cât mai curând posibil.

#teapreciez Miruna pentru cât ai luptat ca să schimbi ceva şi să faci viața mai frumoasă mamelor care alăptează în public.

#teapreciez Flavia pentru tot ce faci pe blogul tau si pentru ziua în care mi-ai dat mesaj ca să imi spui că ai vrea un interviu. M-ai făcut să mă simt importantă deşi nu eram. Eram doar o mamă divorțată cândva.

#teapreciez Gabriela Maalouf. Mi-ar plăcea să fie tot mai mulți oameni ca tine. Un om care deschide brațele şi uşile casei lui este un om lângă care trebuie sa te simți norocos.

#teapreciez Mariana pentru că ai sărit in ajutor dorind să faci lucruri pentru copiii cu dizabilități din Craiova. Ai stat chiar in spatele meu la DPT8. Regret ca nu am venit la tine, dar nu vorbisem niciodată. Eu te ştiam, probabil că tu nu.

#teapreciez Robert pentru toate proiectele misto pe care le ai si pentru că eşti un tată implicat şi omul care mereu are ceva bun de spus.

#teaprciez Cristian pentru ca ai venit la mine atunci. Credeam că nici nu ştii de existența mea, însă sper că am legat o prietenie frumoasă şi că ne vom citi mai des.

#teapreciez si pe tine cel care nu te-ai regasit in acest articol. Cu siguranță ne-am intersectat cumva, cândva pe grupul ăsta şi sunt sigură că lucruri bune şi demne de apreciat ştiu despre mult mai mulți oameni decât am menționat.

#teapreciezDPT  şi iertare pentru articolul copilăresc, dar cum aş fi putut să vă arăt cât şi de ce vă apreciez?

Acest articol este scris in urma discutiilor de pe grup.  Pentru mine a fost terapie. Vă recomand să faceți asta chiar dacă nu veți  publica. Aşa  veti realiza că suntem o COMUNITATE. Dacă eu care v-am văzut o dată simt asta, ma intreb ce simtiți voi care ati legat adevarate prietenii.

Iertare pentru greşeli. E târziu şi cel mai lung articol al meu. Scris dintr-o suflare. Asumat şi  publicat in speranța că un om cât de mic este el poate să aducă o pată de culoare acolo unde si când trebuie.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.