More
  Familie Top trei greşeli pe care nu le acceptă o femeie puternică

  Top trei greşeli pe care nu le acceptă o femeie puternică

  Poate ai cucerit-o. Poate ai făcut-o să te iubească. Poate e chiar soția ta şi mama copiilor care îți sar în brațe atunci când vii de la job. Poate e cu totul a ta şi crezi că îți aparține pentru totdeauna, deşi e greşit să credem asta despre oameni. Ce faci mai departe? Cum să faci ca să nu se stingă flacăra, să nu dispară iubirea şi femeia odată cu ea am mai scris aici, dar ştii ce să NU faci niciodată?

  Nu sunt expertă în relații. Nu sunt psiholog şi nici cupidonul de urgență, însă văd tot mai multe relații destrămate, tot mai mai multe femei abuzate, tot mai multe mame singure.

  Am interacționat cu foarte multe dintre mamele abuzate, singure, părăsite, slabe sau puternice. Cel mai mult mi-a plăcut să discut cu femeile acelea care atunci când îți povestesc despre ele, îți dau senzatia că ar fi capabile să mute munții din loc. Sunt acele femei care îți dau încredere şi te fac să priveşti viața cu alți ochi. Ele sunt cele care au părăsit bărbați. Ele sunt cele care au ştiut cât să tolereze şi unde să se oprească. Sunt cele care au suferit mult, dar au conştienizat că atât ele cât şi copiii merită mai mult, mai bine, mai frumos. Iată de ce au părăsit bărbați şi au luat-o de la zero:

  ,,m-a umilit” ,, m-a bătut”,, m-a făcut să-mi pierd încrederea în mine” ,, m-a înşelat”,etc

  Sunt lucruri care se întâmplă în multe familii. Situații pe care le suportă multe femei. Chestiuni care pentru unele par normale şi le acceptă,  pentru altele înseamnă sfârşitul unei relații.

  Niciodată nu vei şti câte îți va suporta o femeie. Dacă ai jignit-o şi a ramas, dacă ai fost cu alta şi crezi că ai scăpat basma curată, dacă ai dat o palmă la nervi şi crezi că poți să mai ai ieşiri din astea, te înşeli.

  Nu o jigni– Niciodată! Nu te aştepta să o faci în fel şi chip şi să treacă cuvintele pe lângă ea. Nu le va uita. Nu va ierta. Nu va accepta la infinit. Poți să-i spui în fiecare zi cât de minunată şi frumoasă e, dacă ai jignit-o în nenumărate rânduri ia-ți adio de la respectul pe care ți-l purta, aşteaptă-te să te trateze la fel, să se sature şi să plece.

  Nu o lovi– nici cu cuvântul, nici cu gândul, dar mai ales…nu da în ea, omule! Fii bărbat! Fii demn! Fii ceea ce ai promis atunci când ai făcut tot posibilul să o cucereşti. Poate te va lovi şi ea. Multe, foarte multe femei devin agresive. Unele suportă bătăile o viață, altele  au plecat de la prima palmă, majoritatea au acceptat multe episoade din care au ieşit plângându-şi de milă apoi au plecat pentru totdeauana şi au luat cu ele ura pe care au născut-o în ele chiar bărbații pe care cândva îi iubiseră. De femeia pe care ai făcut-o să fugă din calea ta nu vei mai reuşi să te apropii niciodată!

  Nu o înşela– nu există un motiv pentru care ai fi îndreptățit să faci asta. Aşa cum nu există motive să o jigneşti, să o loveşti, să o înjuri. Poate nu mai este aşa cum ai cunoscut-o. Poate nu îți mai acordă toată atenția din lume. Poate naşte în tine un milion de frustrări. Ajut-o! Nu este aşa pentru că vrea. Nu şi-a propus să-şi facă bărbatul ei minunat să fugă la alta. Nu şi-a dorit să aibă un milion de griji, de probleme de rezolvat,  treburi de terminat. Şi ea şi-ar dori să mai poată să stea o oră în cada cu spumant de baie şi să fugă direct în patul tău de unde să nu mai plece până a doua zi la prânz. Şi ea şi-ar dori să mai fie amanta, prietena, soția ideală. Din păcate sunt momente când femeia trece prin perioade în care nu reuşeşte să se mai observe nici pe ea. Aminteşte-i tu! Că e frumoasă, că există, că o iubeşti aşa cu cearcănele până-n gât şi cu hainele mirosind a ceapă. Nu fugi la alta, nici o femeie nu e doar femeie. Fiecare dintre noi suntem mame, gospodine, femei de servici,bucătărese, etc.

  Iubiți-ne şi respectați-ne aşa, în fiecare moment din viața noastră!

  Ştiu, nu am spus nimic nou, nu am vândut o rețetă despre cum să fii bărbatul ideal, nu voi reuşi să îți salvez eu căsnicia sau să te fac să îți respecți femeia de lână tine. Sper doar că am făcut în aşa fel încât să îți răspund la de ce-urile la care nu va avea cine să îți mai răspundă în ziua în care o vei pierde dacă ai făcut cel puțin una dintre greşelile de mai sus. De obicei femeia nu mai vrea să dea şi nici nu aşteaptă explicații în momentul în care a decis că merită ceva mai bun. Şi merită! Şi va avea. Femeile puternice nu rămân lângă bărbații slabi, indiferent de câtă dragoste le-ar fi purtat şi câte jurăminte le-ar fi făcut.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Citeste si:

  Tu ești lumina mea în întuneric

  În zilele în care îmi este bine și mă bucur ca un copil mic de tot ceea ce îmi trimite Dumnezeu prin oameni... Te...

  Totul despre șezătoarea Urban Mind Cocktail – Interviu cu Elvira Tănăsescu

  Pe Elvira o știu de doi ani, v-am mai povestit despre ea, despre cât m-a ajutat să lucrez cu ea, câte frici mi-am învins...

  ,, Copiii mei meritau o mamă mai bună” De la agonie la acceptare

  tăceți, vă implor tăceți că nu mai suport să vă aud! Țipam ca o femeie ținută în cămașa de forță!Adevărul este că mă strângea...

  Cea mai mare provocare: Întalnirea cu mine (constelații familiale)

  Dacă mi-ar fi spus cineva vreodată că eu știu prea puține lucruri despre mine aș fi fost în stare să-l fac nebun și să...