Tratamentul varicelor prin metoda cu abur

Tratament varice – metoda cu abur

Varicele sunt o afecțiune cu o largă răspândire, indiferent de vârstă sau sex, statul prelungit în picioare, ereditatea sau obezitatea fiind adesea cauzele apariției acesteia. Varicele pot fi tratate cu proceduri moderne, minim invazive, care nu produc durere, ci doar rezultate foarte bune. Metoda cu abur varice, deși poate mai rar adusă în discuție, este o metodă inovativă, care poate determina eliminarea varicelor.

Tratament varice – Ce este metoda cu abur varice?

Intervențiile chirurgicale care se fac pentru stoparea varicelor presupun de cele mai multe ori tratarea locala a afecțiunii, iar metoda cu abur varice nu face excepție de la regulă. Procedura de fapt presupune intervenția locală prin încălzirea vaselor de sânge, cu ajutorul apei, sau mai bine spus, cu ajutorul vaporilor de apă. Procedura se desfășoară sub anestezie locală, deoarece ar putea exista un oarecare disconfort, resimțit diferit de către fiecare pacient în parte.

Principiul metodei folosește apa adusă la temperaturi foarte ridicate, care este injectată cu ajutorul presiunii în interiorul venei. Sub efectul temperaturii apa se va transforma în vapori, iar căldura va fi absorbită de pereții venelor. În același timp, metoda cu aburi este asistată ecografic, tocmai pentru a putea observa în timp real evoluția intervenției și comportarea sub tratament a vaselor de sânge.

Tratament varice – Care sunt beneficiile metodei cu abur?

Bolile varicoase sunt dificile nu doar pentru că produc probleme deordin estetic, ci și pentru că produc deficiențe la nivelul aparatului circulator. Din fericire, ca și celelalte metode de îndepărtare a varicelor, metoda cu aburi varice poate fi folosită pentru a obține rezultate foarte bune, care să ducă la creșterea calității vieții pacientului.

Beneficiile metodei cu aburi sunt:

  • Interveție fără durere, aceasta fiind realizată cu anestezierea locală a zonei, în prealabil
  • Recuperare rapidă post-intervenție, nu este nevoie de perioade lungi de spitalizare ulterior intervenției chirurgicale
  • Se reduce riscul apariției ulterioare a afecțiunilor varicoase
  • Intervenție rapidă, nu durează mult, fiind vorba de ordinul a câtorva secunde
  • Difuzia aburului garantează distribuția omogenă a căldurii

Ce se întâmplă după intervenția prin metoda cu aburi?

Deoarece are o durată foarte scăzută ca procedură medicală, metoda permite pacienților să revină la activitățile curente fără a fi condiționați de disconfort. Practic, în urma intervenției nu rămân cicatrici, iar pacientul poate resimți doar senzația unui ușor disconfort local, dar fără durere. Este însă nevoie ca pacientul să petreacă câteva ore în incinta clinicii pentru supraveghere medicală, pentru a exclude eventual situații ce pot apărea în mod neașteptat.

Tratamentul ce presupune folosirea metodei cu aburi se poate folosi în majoritatea afecțiunilor ce țin de varice sau insuficiență varicoasă, iar acest lucru redă speranța în rândul pacienților ce suferă de aceste afecțiuni. Metoda cu aburi se poziționează așadar în topul procedurilor medicale de mare succes, rezultatele fiind cu adevărat măsurabile.

Clinica VenArt Cluj pune la dispoziția pacienților o serie de specialități medicale: chirurgie ORL Cluj, chirurgie vasculară Cluj, chirurgie generală cluj, ginecologie Cluj, laparoscopie  Cluj, chirurgie bariatrica cluj, miscorare stomac cluj, oncologie, chirurgie plastică și estetică, ecografie, tratamentul herniilor cluj.

Ralucahttps://www.cocktaildeviata.com/
Sunt Raluca Bădiță, am 32 de ani, doi copii, un blog și un business în Forever. Aici găsești bucăți din sufletul meu, vei plânge și vei râde deopotrivă, dar nu vei mai plecă, îți promit! Am aruncat cu praf magic peste fiecare articol și-am strâns lângă mine oameni care să-mi rămână o viață. Casa sufletului meu este mare. Rămâi de vrei, brațele-mi sunt calde! Pentru colaborări sau un pahar de vorba mă găsești pe email ralucabadita@yahoo.com

Related Stories

Cele mai citite

Dacă izolarea are loc în familie sau cuplu este...

Nu știu voi cum v-ați acomodat la ,, noua viață'', însă mie nu îmi...

La mulți ani, eroina mea!

Poate n-am stiut sa arat câtă dragoste îți port...  Poate nu am avut brațele la...

Te iubim, tati!

Pentru ca ne iubesti atat de mult incat nu exista moft pe care sa...

Întoarce-te la tine

Întoarce-te la fetița aia mică care își iubea fiecare părticică a corpului, se analiza...

Mulțumesc

Ce ai face dacă ai avea posibilitatea să o iei de la zero? Să...

Ce ai face dacă ai ști că mâine nu...

Am primit întrebarea asta pe email și m-a cutremurat. Apoi am înțeles de ce....

Categorii

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.