Acasă Revista Medicală Tratamentul varicelor. Metode minim invazive

Tratamentul varicelor. Metode minim invazive

569
0
Tratamentul varicelor

Tratamentul varicelor. Metode de tratament ale varicelor. Metodele ambulatorii, minim invazive se impart in 2 categorii principale:

Tratamentul varicelor – Ablatie termica

Se foloseste un agent termic (caldura) care poate fi produsa cu ajutorul aburilor, radiofrecventei sau laserului, pentru obliterarea (inchiderea) varicelor. Aceste metode se fac sub ghidaj ecografic si sint minim-invazive. Anestezie locala sau sedare, cu reluarea activitatii in aceeasi zi. Primele doua metode sunt folosite in cadrul Clinicii VenArt.

  • Metoda cu aburi (VenoSteam);
  • Metoda laser (EVLT- endovenous laser treatment);
  • Metoda radiofrecventa (VNUS)

Tratamentul varicelor – Ablatie chimica

Injectarea unei substante sclerozante (prin injectie sau cateter) in venele varicoase care determina o iritatie indusa chimic, peretii venosi se umfla si astfel se oblitereaza (inchide) vena

  • Microscleroterapia – pentru obliterarea – inchiderea varicelor de suprafata si marime mica (venectazii si anumite telangiectazii);
  • Scleroterapie ecoghidata – UGS;
  • Metoda ALPHA – spuma prin cateter sub ghidaj ecografic;

Tratamentul varicelor prin aceste metode se realizeaza prin obliterarea, adica inchiderea, acestor vene (varicelor) cu ajutorul unui agent fie termic fie chimic. Astfel se opreste fluxul sangvin in venele varicoase, aceasta fiind absorbite de organism in timp si dispar complet. Fluxului sangvin se redirectionarea prin venele sanatoase de la nivelul piciorului afectat. Aceste metode pot fi folosite singure sau in combinatie cu alte metode in cadrul Clinicii VenArt, in functie de peisajul diagnostic al pacientului, astfel incat rezultatul final sa fie cat mai bun. In cazul Clinicii Venart chirurgii vasculari sunt antrenati sa foloseasca toate metodele minim-invazive, optiunea de combinatii fiind discutata cu pacientul inaintea actului medical.

Tratamentul varicelor. Tratamentul chirurgical al varicelor

Stripping (smulgerea venelor) cea mai raspindita metoda utilizata in Romania in prezent. Necesita anestezie generala sau rahianestezie, timp de recuperare 7-14 zile, pot aparea hematoame, in unele cazuri chiar infectii la nivelul inciziilor, precum si dureri postoperatorii.

Articol furnizat de clinica VenArt

Cu specialiști de înalt profesionalism, medici cu rezultate remarcabile în medicină, Clinica VenArt Cluj pune la dispoziția pacienților o serie de specialități medicale: chirurgie ORL Cluj, chirurgie vasculară, chirurgie generală, ginecologie-oncologie, chirurgie plastică și estetică, ecografie. Clinica dispune de excelenta colaborare cu medicul francez, René Milleret, cu excepționale rezultate în tratamentul varicelor, prin metode inovative și minim invazive. Tratament varice București asigurat de Clinica VenArt prin colaborarea cu dr. Rene Milleret.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.