Trei lucruri care te vor ajuta să fii pregătită pentru venirea bebelușului pe lume

Dacă ești la prima sarcină vei auzi multe povești de la alte mame. Atât de multe încât la un moment dat te vei panica și îți vei pune un milion de întrebări. Da, te vei întreba dacă vei fi o mamă bună, dacă nu cumva îți va fi frică să ții în brațe ghemotocul de câteva kilograme,  dacă vei ști să-l schimbi, să-i faci prima băiță sau dacă îl vei auzi târziu în noapte cum plânge. Vei auzi despre colici, nopți nedormite și în general despre oboseală, multă oboseală. Îți vor povesti prietene, nașa, colegele de la serviciu, o vecină de la bloc care are unul sau mai mulți copii. Vei fi fericită, nerăbdătoare, confuză. Vei trăi cele mai frumoase sentimente, dar vei fi și panicată. Nu doar la primul, ci la fiecare copil din viața ta vor fi temeri legate de nașterea, sănătatea și creșterea acestuia.

Liniștește-te! În realitate, a fi mamă chiar nu este ceva de speriat. Urmează să se întâmple cu adevărat o minune în viața ta, minune pe care o trăiesc toate mamele.

Iată cum poți trece peste momentele de panică dinainte de naștere:

Gândește pozitiv– OK, nu este cel mai ușor lucru din lume, mai ales atunci când auzi tot felul de povești, când stresul din timpul sarcinii a pus stăpânire pe tine, însă nu există altă variantă. Ori gândești pozitiv, ori gândești pozitiv! Nu ești prima femeie care dă naștere, nu vei fi nici ultima. Deși nașterea ne sperie cel mai tare este singurul lucru la care ar trebui să nu ne gândim. De asta se ocupă medicul tău, ceea ce poți face este să gândești pozitiv și să fii pregătită pentru orice. Ai ales să dai viață și este minunat, indiferent cât de grea sau ușoară va fi nașterea, vei uita din secunda în care vei auzi un omuleț plângând. Oricâte povești vei auzi, nu uita că fiecare femeie este unică, suportăm si percepem durerea diferit și nicio naștere nu seamănă cu alta.

Crezi în tine– Mult. Cel mai mult. Ai vreo amintire legată de mama ta, cum la un moment dat a simțit că nu ești bine deși tu nu îi spusesei nimic? Ei, bine, era instinctul de mamă și acesta te va ajta și pe tine de cele mai multe ori ca să iei cele mai înțelepte decizii în privința copilului tău. Vei citi multe cărți de parenting, căci așa suntem noi, mamele, dar cea mai bună alegere o vei face cu sufletul. Vei simți când trebuie și când nu e cazul să asculți sfaturile celor din jur. Te vei trezi contrazicând și cel mai bun specialist dacă tu vei simți să faci altfel decât spune el și da, tu vei avea mereu dreptate în privința copilului tău pentru că așa cum spuneam instinctul de mamă nu te va părăsi niciodată. Crezi în tine, este cel mai bun lucru pe care îl poți face!

Trăiește clipa– Este lecția care ar trebui aplicată zi de zi, în viețile tuturor, dar mai ales în timpul sarcinii. Este posibil să fii doar o dată în viață însărcinată, să vrei și să nu mai poți să te întâlnești cu această perioadă. Se merită să îți faci griji inutile, să ai un milion de întrebări, să nu poți să te bucuri? Privește-te în oglindă! Este singura situație în care kilogramele în plus ar trebui să nu te deranjeze. Femeia însărcinată este cea mai frumoasă femeie și perioada asta este printre cele mai frumoase pe care le vei trăi de-a lungul vieții. Nu îți ocupa timpul cu întrebări fără rost, ieși și plimbă-te, bucură-te de viață, de natură, de minunea care crește în tine!

Urmează să se întâmple o minune, dar nu uita că de tine depinde cum vei primi minunea chiar în brațele tale! Ai nevoie doar de trei lucruri: să gândești pozitiv, să crezi în tine și să trăiești clipa!

Ralucahttps://www.cocktaildeviata.com/
Sunt Raluca Bădiță, am 32 de ani, doi copii, un blog și un business în Forever. Aici găsești bucăți din sufletul meu, vei plânge și vei râde deopotrivă, dar nu vei mai plecă, îți promit! Am aruncat cu praf magic peste fiecare articol și-am strâns lângă mine oameni care să-mi rămână o viață. Casa sufletului meu este mare. Rămâi de vrei, brațele-mi sunt calde! Pentru colaborări sau un pahar de vorba mă găsești pe email ralucabadita@yahoo.com

Related Stories

Cele mai citite

Chiar e despre tine? Răspunsuri la multe întrebări pe...

Atunci când am decis să deschid acest blog am știut ce va fi, care...

Garaje metalice

În Aprilie se împlinesc șase luni de când am permis și mașină. În sfârșit...

La mulți ani, eroina mea!

Poate n-am stiut sa arat câtă dragoste îți port...  Poate nu am avut brațele la...

Prăjitură franțuzească

Foietajul -aluat franțuzesc Ingrediente: – 500g făină – 15g drojdie uscată (2 pliculețe standard) – 100g zahăr –...

Despre cum m-am iubit cu seful meu

Eram angajata lui Ăhă! Am făcut-o și pe asta la viața mea. M-am îndrăgostit de...

Te iubim, tati!

Pentru ca ne iubesti atat de mult incat nu exista moft pe care sa...

Categorii

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.