Trei lucruri pe care trebuie să le știi despre ochelarii de soare

Cred că până acum patru ani am tot purtat ochelari, dar ochelari buni nu am purtat niciodată. Mă duceam în bazar, ori in magazine din astea de haine, mă maimuțăream in oglinzi cu zece perechi de ochelari, alegeam unii care să mi se potrivească și îi purtam ore în șir până când îmi lăsau urme pe nas.

sursa:pexels.com

De câțiva ani, am ajuns la concluzia că decât să porți o pereche de ochelari de soare ieftini, este de preferat să-ți faci un bine și să mai  nu mai porți deloc. Nu este vorba de pretenții, de firme, de brand,ci de sănatatea ochilor noștri. Este păcat să nu dăm importanță unui aspect atât de important. Sunt convinsă că multora nici nu le-a trecut prin cap să caute informații despre ochelarii de soare. Pur și simplu ne uităm să fie cât mai frumoși, culoarea preferată și să ni se potrivească, însă adevarul este că se întâmplă des ca ignoranța să ne coste.

Am căutat să vin cu informații reale, culese de la oftalmologi, pe care le găsim la tot pasul. Nu există decât un singur adevăr, acela pe care l-am menționat mai sus: ochelarii de soare, aleși la întâmplare și fără să știm chestii esențiale atunci când îi cumpărăm, ne pot afecta vederea!

 

Trei lucruri pe care trebuie să le știi despre ochelarii de soare

  • Filtrul de protecție– Dacă veți urmări cu atenție, nici nu veți găsi aceste detalii pe etichetele ochelarilor de soare de prin bazar, super-market, magazine cu haine, târguri, ori pe unde mai găsim ochelari de soare. Filtrul de protecție are simbolul UV și este extrem de important să alegem protecție 100%, adică să fie întotdeauna UV 400. Sunt cazuri în care acesta apare sub simbolul de CAT, însemnând categoria. Există cinci categorii, 0, 1, 2, 3, 4. Oftalmologii recomandă pentru soferi să nu poarte ochelari de soare cu UV 4, aceasta fiind mult prea închisă pentru o activitate care necesită atenție maximă.
  • CE- acest semn ne indică faptul că ochelarii corespund standardelor europene. Acest semn se găsește doar pe ochelarii originali, de calitate, care nu ne pot afecta vederea.
  • Culoarea lentilelor– Așa cum spuneam, cele de culoare gri, ori foarte inchise nu sunt deloc indicate la volan. Dacă ar fi să respectăm ceea ce spun oftalmologii, ne-ar trebui câteva perechi de ochelari, toate de calitate, însă cum puțini știu sau își permit acest lucru, de preferat ar fi să alegem lentile de culoare verde, pentru că acestea sunt cele care oferă  cel mai bun contrast si acuitate vizuala foarte bună.

Eu am găsit aici ochelari care să respecte toate aceste condiții. Vă recomand să analizați cu atenție toate detaliile și să țineți cont de culoarea lentilelor în funcție de locul și activitatea la care veți purta ochelarii.

De ceva timp mă tot uit după ochelari de soare și ceasuri de calitate. Am decis să mă respect prin asta, să nu mai port tot felul de accesorii doar ca să fie, dar mai ales să am grijă de sănătatea mea.

Ceasuri care mi-au plăcut și mi-au atras atenția încă de la început am găsit aici, iar prețurile mi se par chiar bune.

Vine vara, așa că ne pregătim să purtăm accesorii de calitate pentru că am evoluat. Tind să cred că tot mai mulți oameni învață să se descopere, citesc despre iubirea de sine, despre importanța oamenilor de calitate în viața lor, dar și despre importanța lucrurilor de calitate.

A fi un om simplu nu înseamnă că poți purta lucruri ieftine cu riscul de a-ți afecta sănătatea, ci înseamnă că te poți lipsi de ele, ori poți investi în lucruri originale și de calitate, având în vedere că ceasuri și ochelari nu cumpărăm zilnic, nici măcar lunar.

Voi ce părere aveți despre ochelarii de soare, care nu respectă cele trei reguli ?

Ralucahttps://www.cocktaildeviata.com/
Sunt Raluca Bădiță, am 32 de ani, doi copii, un blog și un business în Forever. Aici găsești bucăți din sufletul meu, vei plânge și vei râde deopotrivă, dar nu vei mai plecă, îți promit! Am aruncat cu praf magic peste fiecare articol și-am strâns lângă mine oameni care să-mi rămână o viață. Casa sufletului meu este mare. Rămâi de vrei, brațele-mi sunt calde! Pentru colaborări sau un pahar de vorba mă găsești pe email ralucabadita@yahoo.com

Related Stories

Cele mai citite

Chiar e despre tine? Răspunsuri la multe întrebări pe...

Atunci când am decis să deschid acest blog am știut ce va fi, care...

Garaje metalice

În Aprilie se împlinesc șase luni de când am permis și mașină. În sfârșit...

La mulți ani, eroina mea!

Poate n-am stiut sa arat câtă dragoste îți port...  Poate nu am avut brațele la...

Prăjitură franțuzească

Foietajul -aluat franțuzesc Ingrediente: – 500g făină – 15g drojdie uscată (2 pliculețe standard) – 100g zahăr –...

Despre cum m-am iubit cu seful meu

Eram angajata lui Ăhă! Am făcut-o și pe asta la viața mea. M-am îndrăgostit de...

Te iubim, tati!

Pentru ca ne iubesti atat de mult incat nu exista moft pe care sa...

Categorii

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.