Tu ce ai de gând să faci pentru tine?

Ştiu. Îți vine să dai cu pumnul în pereti, cu capul de mobilă, să-ți smulgi părul şi să îți faci orice rău numai să nu țipi la copii, să nu simtă nimeni durerile şi nici frustrările tale. Ai vrea să fii o eroină şi să nu ai cearcăne după ce toată noaptea ai legănat, mângaiat, schimbat şi alintat un pui de om. Al tău. Ai vrea să fii atât de perfectă încât să-ți aştepti soțul cu cinci felul de mâncare, îmbracată sexi, cu ruj roşu pe buze şi tocuri în picioare. Şi reuşeşti. O dată, de doua, de nouă ori.

Vine un timp când oboseşti şi nu mai vrei nimic. Nici să mulțumesti pe alții, nici pe tine. Vrei să dormi. Sau măcar să stai. Tu cu tine. De vorbă. Să întelegi de ce nu poți tu şi altele da, să îți promiți că te vei face bine şi te vei revanşa față de toți. De toți pentru care nu ai mai fost mamă, soție, femeie de serviciu, bucătareasă, doctor, profesor, croitor şi psiholog.

Dar ție ce îți eşti? Tu pentru tine ce faci? Tu cât valorezi în ochii tăi?

Nu am una dintre cele mai bune zile. De fapt am uitat de când sunt fix aşa cum am descris mai sus. Să fie două saptamani? Să fie două zile? Eu simt că m-a îmbrățisat o depresie. Şi e atâââât de nemernică încât mă lasă să cred că noi două suntem prietene de o viață. Îi promit în fiecare zi că o să o abandonez şi că o să am grijă să nu mă mai găsească, însă timpul trece şi ea mă convinge tot mai mult că odată ajunsă în casa unei femei, greu se mai lasă plecată. Te îmbrățisează şi îti aminteşte des, de câte ori are ocazia că e greu să fugi de ea. Că ea se împrieteşte des cu femeile care iubesc, cu mamele proaspete, cu oamenii în general şi că pentru ea nu contează că esti frumos, deştept si devreme acasă. Te face să nu mai vezi culori, să cereşeşti singurătate şi să plângi că nu le ai.

Florina Badea ne-a provocat cu o chestie tare mişto. Pentru mine a picat la fix după ce m-a nominalizat Zâna Scutecel şi iata-mă scriind despre ceea ce am de gând să fac în toamna asta pentru mine şi sănatatea mea.

#  Mamatimeout sau e timpul să mă gândesc şi la mine. Aşadar în toamna asta şi sper să mă țină obiceiul cât mai mult, am de gând:

-să dorm cât mai mult. Nu va trece nicio seară fară să adorm devreme. După copii, evident.

-să citesc zilnic. Practic deja asta de o săptămână şi imi place. De când am născut minunea năzdrăvană am citit cred ca 3 cărți la care nu le mai ştiu titlurile bine.

– să fac în fiecare dimineață 15 minute gimnastica, sport, orice. Chiar dacă asta ar însemna să dau ture alergând pe lângă şcoala fiului meu

– să mănanc sănătos sau măcar să mănânc

– să merg la o  consultație pe care o amân din iunie

-să beau mai puțină cafea

– să mă privesc mai des in oglindă şi să recunosc că sunt o norocoasă cu tot ce am în suflet, în viată, în minte.

Tu ce ai de gând să faci pentru tine toamna asta?

Dau leapşa prietenelor mele mame şi le rog să răspundă pe pagina lor, intr-un comentariu aici sau la postarea de pe facebook unde le voi eticheta.

Sunt foarte curioasă ce veți raspunde, fetelor!

Ralucahttps://www.cocktaildeviata.com/
Sunt Raluca Bădiță, am 32 de ani, doi copii, un blog și un business în Forever. Aici găsești bucăți din sufletul meu, vei plânge și vei râde deopotrivă, dar nu vei mai plecă, îți promit! Am aruncat cu praf magic peste fiecare articol și-am strâns lângă mine oameni care să-mi rămână o viață. Casa sufletului meu este mare. Rămâi de vrei, brațele-mi sunt calde! Pentru colaborări sau un pahar de vorba mă găsești pe email ralucabadita@yahoo.com

Related Stories

Cele mai citite

Ce-i voi spune fiicei mele despre bărbați?

-Mami, de ce te celtași cu tati că nu-i colect? Am privit-o uimită după ce...

La mulți ani, eroina mea!

Poate n-am stiut sa arat câtă dragoste îți port...  Poate nu am avut brațele la...

Cum mi-am dat seama că sunt însărcinată

Multe femei, aș spune chiar majoritatea, își dau seama că sunt însărcinate înainte de...

Cine ești tu, femeie?

S-a întâmplat să mi se pună această întrebare în urmă cu aproape un an....

În întunericul din viața mea a fost mereu o...

Luminița mea Dacă nu v-am spus vreodată, azi o fac... În întunericul din viața mea...

Ce ai face dacă ai ști că mâine nu...

Am primit întrebarea asta pe email și m-a cutremurat. Apoi am înțeles de ce....

Categorii

Comments

  1. Uneori e mai mult decât necesar (dacă pot spune așa) să faci și ceva pentru tine! Succes cu îndeplinirea acestui „plan de bătaie”! 🙂
    P.S. Am preluat și eu provocarea, în afara concursului 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.