Vacanță. Mare. Bucurie. Oboseală. Conștientizări. Conjuctivităăăă

Cred că niciodată, adică sigur niciodată nu am planificat o vacanță cu câteva luni înainte. Totul a fost așa peste noapte, hai săptămâni, hop – țop, îmbarcarea și la mare, munte, la bunici sau unde ne-or mai fi umblat picioarele. Că e greșit sau nu,încă nu am aflat, dar sunt aproape sigură că dacă aveam timp de gândire mă răzgândeam. Adică nu mă înțelegeți greșit, am profitat maxim de vacanța asta, însă maximi mi-au fost și nervii în unele momente. De oboseală nu vă povestesc. Uneori am țipat ca să am de ce să mă simt vinovată, alteori m-am mușcat de limbă și am spus tatăl nostru care esti în ceruri de 9,10,15 ori ca să nu supăr copila ın vacanță.

Am muncit mult în ultima vreme, atât de mult încât chiar aveam nevoie de o vacanță, dar mă întorc acasă mai obosită decât am venit și cu certitudinea că : îmi voi duce mereu copiii în vacanță, dar nu mă voi mai culca pe o ureche crezând și că mă voi relaxa!

Am mai spus-o și eu și zeci de mame: mamele cu copii mici nu merg în vacanțe. Ele doar se mută cu aproape toată casa ca să trăiască în alt oraș, pe o plajă, la poalele unui munte ori oriunde altundeva speră ele să găsească un moment de liniște.

Când am plecat de acasă am luat cazare pentru șase nopti. Eram ferm convinsă că vom mai rămâne minim două, iar azi mă întreb dacă nu cumva eram mai câștigată din toate punctele de vedere să fi mers vreo două săptămâni zi de zi la piscină. Nu am prins cea mai minunată vreme, azi de ex m-am bronzat o ora la soare printre mâtăielile copilei și vreo oră la norii care prevesteau o ploaie din aia de mai că îți venea să pui lambada și să iei hora pe plajă… Ca să nu mai tremuri.

Primele zile au fost când cu bucurie că uite, mă, măcar asta mică se bălăcește ca o rață și cere la baie, nu mă face de mirul lumii să își facă nevoile în costumul de baie și văzul tututor în marea asta mare. A fost și cu durere că cel mare a ales să nu vină și să nu spună motivele pentru care a ales să nu.

Au fost și momente de conștientizări, am avut revelații, mă întorc cu obiective bine stabilite și cu puțin de #miserupism pentru că vedeți voi, poți să ai relații minunate cu fostul și să te lauzi la toată lumea că divorțul nu e capăt de drum fără să conștientizezi că defapt ai fost o gâscă și că e normal să rămâi în relații ok atât timp cât tu lași de la tine, cât timp nu primești pensie alimentară și nici măcar alocația copilului, când nu respecți programul stabilit de lege pe motiv: să aibă copilul o relație bună cu tatăl lui.

Îmi vine să spun că mă întorc și mai deșteaptă numai pentru faptul că am înțeles ceva: relația copiilor cu tații lor nu este responsabilitatea mamelor. Mamele au datoria de a oferi copiilor tot ce este mai bun, dar nu de a se sacrifica pentru a avea copiii un tată.

Și ca să fie treaba-treabă în ultima zi când speram să termin cartea de citit pe plajă în timp ce soarelui îi lăsasem responsabilitatea de a mă face mai neagră, mai sexi, mai frumoasă decât sunt deja… Vine o conjuctivită de toată frumusețea și îmi transmite subtil: ia mai lasă-i și pe alții!

Una peste alta a fost frumos în vacanță cu plusuri și minusuri, cu dor și bucurie, cu soare și nori, cu iubire și multe întrebări, ca în viață-viața unei mame!

Related Stories

Cele mai citite

Dacă izolarea are loc în familie sau cuplu este...

Nu știu voi cum v-ați acomodat la ,, noua viață'', însă mie nu îmi...

La mulți ani, eroina mea!

Poate n-am stiut sa arat câtă dragoste îți port...  Poate nu am avut brațele la...

Te iubim, tati!

Pentru ca ne iubesti atat de mult incat nu exista moft pe care sa...

Întoarce-te la tine

Întoarce-te la fetița aia mică care își iubea fiecare părticică a corpului, se analiza...

Mulțumesc

Ce ai face dacă ai avea posibilitatea să o iei de la zero? Să...

Ce ai face dacă ai ști că mâine nu...

Am primit întrebarea asta pe email și m-a cutremurat. Apoi am înțeles de ce....

Categorii

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.