More
  Revista Medicală Varicele - Prevenție și tratament

  Varicele – Prevenție și tratament

  Varicele reprezintă una dintre categoriile de vene varicoase, ce apar în zona membrelor inferioare, afectând în special gambele. La baza producerii varicelor stă de cele mai multe ori o insuficiență venoasă și o funcționare defectuoasă a valvelor venoase. Din acest motiv, apariția varicelor este iminentă, acestea manifestându-se sub forma umflării venelor, ceea ce produce un efect inestetic al piciorului.

  Dincolo de a fi o problemă vizibilă, estetică, apariția varicelor este o problemă medicală. Din acest motiv se impune vizita la medic și alegerea unei forma de tratament, care să stopeze dezvoltarea continuă a afecțiunii. În același timp, este nevoie ca pacientul să adopte un stil de viață sănătos, să facă sport, să aibă în vedere măsurarea periodică a tensiunii arteriale și să poarte ciorapi de compresie, la recomandarea medicului curant. De asemenea, problematica greutății devine un aspect important, deoarece aceasta poate influența apariția sau devzoltarea varicelor.

  Varicele sau venele varicoase – diagnosticare corectă

  Deși în aparență poate părea simplu de pus un diagnostic, în cazul varicelor este nevoie de o examinare clinică, ce ar putea confirma diagnosticul emis. Examinarea se face în primă fază vizual, deoarece primele semne ale varicelor sunt mai mult decât vizibile. Astfel, pe piele vom putea observa venele umflate, de culoare roșiatică, sau verde închis, cu aspecte de violet, care în cazuri mai grave sunt cumulate cu eczeme sau decolorări ale pielii piciorului.

  Dincolo de examinarea vizuală, palparea zonelor cu probleme constituie un aspect foarte important. În completarea acestui pas intervine și chestionarea pacientului cu privire la simptomele resimțite, dintre care putem aminti: durere, mâncărime, usturime, crampe, senzația de greutate a picioarelor și foarte adesea oboseală.

  Examinarea imagistică folosește ecografia Doppler, care are rolul de a evidenția vasele de sânge, putându-se urmări în acest fel modul în care se realizează circulația sângelui. Pot fi evidențiate astfel blocajele și insuficiența venoasă, rezultatele putând confirma diagnoticul de varice sau boală varicoasă. Ecografia Doppler nu este un procedeu invaziv și nu este dureros, fiind de fapt o radiografiere a vaselor de sânge, în vederea descoperirii problemei.

  Varicele – Prevenție și tratament

  O dată diagnosticate, varicele trebuie tratate, conform recomandărilor medicale. Deși există metode complet neinvazive de tratare a varicelor, cea mai sigură metodă de a le trata, în cele mai multe dintre cazuri, rămâne intervenția chirurgicală. Aceasta se poate realiza fie sub forma flebectomiei (îndepărtarea varicelor prin incizii multiple, procedură realizată sub anestezie), fie cu ajutorul laserului (fibră optică cu energie laser, introdusă în interiorul venei, care utilizează căldura în vederea închiderii venei), fie prin chirurgie clasică. Indiferent de procedeul ales, este important de știut că recuperarea se face relativ repede și nu constrânge pacientul din punct de vedere al mobilității.

  Tratamentul varicelor este necesar pentru a putea beneficia de un aspect plăcut al picioarelor și de o circulație normală a sângelui prin venele membrelor inferioare. În acest fel calitatea vieții este îmbunătățită, cu șanse foarte mici de recidivă a bolii.

  Articol furnizat de clinica VenArt

  Cu specialiști de înalt profesionalism, medici cu rezultate remarcabile în medicină, Clinica VenArt Cluj pune la dispoziția pacienților o serie de specialități medicale: chirurgie ORL Cluj, chirurgie vasculară, chirurgie generală, ginecologie-oncologie, chirurgie plastică și estetică, ecografie. Clinica dispune de excelenta colaborare cu medicul francez, René Milleret, cu excepționale rezultate în tratamentul varicelor, prin metode inovative și minim invazive. Tratament varice București asigurat de Clinica VenArt prin colaborarea cu dr. Rene Milleret.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Citeste si:

  Dare to fly

  Am încă două tatuaje. Proaspete. Faine. Ale mele. Despre mine.Prietena mea aproape că m-a implorat să nu fac...

  Duminică târziu…

  E târziu și nu am somn. Parcă nu-mi găsesc locul, deși știu unde este. Parcă liniștea asta este surdă. Și mută! Eu vreau să...

  L- povestea ochilor cu gene lungi și lacrimi dureroase

  Ieri am cunoscut-o pe L. O puștoaică de 16 ani, care locuiește într-un centru de ajutor. E frumoasă. E foarte frumoasă. Cu genele lungi...

  Să numărăm bucuriile, lăsați naiba supărările

  Unul dintre cele mai mișto lucruri pe care le-am învățat în anul 2019 a fost,, recunoștința''.Atunci când am citit prima oară despre acest exercițiu...