Vezi ce trebuie să schimbi la tine, dacă ceri asta de la oamenii din jurul tău

Dacă mă uit în urmă, deși o fac rar pentru că las trecutul să fie trecut, văd o altă Raluca. Recunosc că nu o plac deloc, dar nici o reneg. Îmi asum că am fost atunci așa și mă bucur de mine cum sunt acum. Se spune că oamenii nu se schimbă, eu am spus-o de un milion de ori, însă am greșit cu această afirmație. Oamenii se schimbă. Oamenii vor să se schimbe, puțini reușesc pentru că nu știu de unde să înceapă, cum să facă acele schimbări. Putem și avem acest drept de a ne schimba. Și vrem, chiar vrem. Jurăm, promitem, încercăm. Secretul este să conștientizăm că avem nevoie de o schimbare, să o facem pentru noi, niciodată pentru alții. Cândva, cineva mi-a cerut să schimb ceva la mine. Am promis că voi schimba. Am reușit pentru puțin timp să-i arăt că pot să fiu așa, dar nu a trecut mult timp și am revenit la comportamentul meu, cel care mă caracteriza la vremea aceea, unicul cu care mă identificam, cel care îmi alimenta nevoile. Am cerut și eu eu schimbări de la oameni. Am crezut în jurăminte, am avut aștepări, am fost dezamăgită, am acuzat, am suferit, n-am înțeles nimic.

Te poți schimba, îți poți schimba stilul de viață, comportamentul, poți renunța la vicii, poți să-ți schimbi întreaga viața, poți tot ce vrei să poți, dar să vrei! Să vină din tine această nevoie! Pentru alții nu o poți face. Dacă nu conștientizezi că trebuie să schimbi acel lucru la tine, oricât de mult ți-ai dori să mulțumești oamenii din jurul tău, pur și simplu nu vei reuși să o faci la infinit. Te vei întoarce la tine, la ceea ce te-a învățat viața, mama, tata, anturajul, societatea.

Poți să-ți schimbi viața dacă știi unde să cauți la fel de ușor cum poți să-ți schimbi garderoba dacă ai bani, dar poți să schimbi viața ta, pe a altora niciodată. Atunci când ceri ca cineva să se schimbe, întreabă-te dacă nu cumva ai nevoie tu de o schimbare.

Cum mi-am schimbat viața

Am conștientizat- Îmi plac schimbările, îmi place să mă reinventez, să descopăr lucruri, dar acum cel mai mult îmi place să mă descopăr pe mine. Am conștientizat că vreau să schimb ceva la mine, dar mai ales că nu e ușor să schimbi ceva dacă nu știi exact ce, unde să cauți și cum să faci asta. De exemplu niciun alcoolic nu vrea să bea până nu mai poate, însă prea puțini pot să renunțe fără ajutor. Nu îl putem ajuta dacă el nu face primul pas spre a renunța la acest viciu.

Am mers la psiholog- M-a amuzat o tipă foarte tare, întrebându-mă dacă am probleme cu capul. Am apreciat foarte mult felul ei de a fi directă, de a nu mă întreba cu răutate, însă în același timp mă întristez când văd că în 2018 încă asociem terapia cu nebunia. Nu, eu cred că atunci când  conștinetizi că ai niște răni de vindecat, dai dovadă de maturitate, indiferent că o vindeci citind, mergând la psiholog ori altfel. Ești imatur atunci când stai toată ziua să bârfești, să judeci, să acuzi pe alții de ceea ce ți se întâmplă ție. Ești imatur atunci când ceri schimbări de la alții, când defapt singurul care trebuie să schimbe ceva esti tu, lasă-i pe restul să-și trăiască viața așa cum simt, vor, știu și pot. Schimbă-te pe tine și vei vedea schimbări în oamenii din jurul tău, în cei care vor rămâne, pentru că trebuie să știi, nu vor rămâne toți, dar ăsta este un lucru bun.

Am citit– Nu am citit în 31 de ani atâtea cârți câte am citit în trei luni. Cărți de dezvoltare personală, cărți ușoare din care mi-am luat ceea ce a rezonat cu mine. Azi pot să afirm că toată viața mea voi citi și că este cel mai bun lucru pe care am putut să-l fac pentru mine, mai bun decât terapia în sine. Nu aș fi ajuns aici doar cu terapie, dar sunt convinsă că aș fi fost aproape de aici cu ajutorul cărților pe care le-am citit. Vezi aici câteva cărți care m-au ajutat.

Afirmații- mă plângeam toată ziua că mă doare ceva, că eu nu pot, că eu nu cred, că vai ce tristă și amărâtă e viața mea. Azi fac afirmații pozitive, diminețile mele încep cu afirmații. Găsiți pe youtube afirmații pozitive, dați play și faceți-vă treaba în continuare. Faceți asta zilnic, veți vedea schimbări! Și cel mai important, învățați să faceți afirmații pozitive pentru că face mii de afirmații negative pe zi și nici măcar nu conștientizăm.

Astea sunt câteva dintre lucrurile care au ajutat la schimbarea mea în bine și azi pot să afirm că sunt mulțumită de viața mea, chiar dacă mai am și zile proaste. Experimentez. Trăiesc.

Vă doresc să fiți bine, să faceți schimbări în voi dacă vreți să le vedeți în alții!

ps: poza este făcută în cadrul proiectului Mămici digitale.

Ralucahttps://www.cocktaildeviata.com/
Sunt Raluca Bădiță, am 32 de ani, doi copii, un blog și un business în Forever. Aici găsești bucăți din sufletul meu, vei plânge și vei râde deopotrivă, dar nu vei mai plecă, îți promit! Am aruncat cu praf magic peste fiecare articol și-am strâns lângă mine oameni care să-mi rămână o viață. Casa sufletului meu este mare. Rămâi de vrei, brațele-mi sunt calde! Pentru colaborări sau un pahar de vorba mă găsești pe email ralucabadita@yahoo.com

Related Stories

Cele mai citite

La mulți ani, eroina mea!

Poate n-am stiut sa arat câtă dragoste îți port...  Poate nu am avut brațele la...

Garaje metalice

În Aprilie se împlinesc șase luni de când am permis și mașină. În sfârșit...

Te iubim, tati!

Pentru ca ne iubesti atat de mult incat nu exista moft pe care sa...

Pentru ca imi esti…

Pentru ca imi esti... Si soare si nor... Si liniste si pace... Si bine si...

Murim de acest virus nenorocit sau ne nenorocesc comercianții...

Mă simt ca și cum aș fi la școală și cer voie la doamna...

Ți-ai găsit sufletul pereche? Sau poate geamăn?Ești într-o relație...

Pe Andreea Croitoru o știu din online. M-a atras din prima energia ei și...

Categorii

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.