More
  In lumea mea Vezi ce trebuie să schimbi la tine, dacă ceri asta de la...

  Vezi ce trebuie să schimbi la tine, dacă ceri asta de la oamenii din jurul tău

  Dacă mă uit în urmă, deși o fac rar pentru că las trecutul să fie trecut, văd o altă Raluca. Recunosc că nu o plac deloc, dar nici o reneg. Îmi asum că am fost atunci așa și mă bucur de mine cum sunt acum. Se spune că oamenii nu se schimbă, eu am spus-o de un milion de ori, însă am greșit cu această afirmație. Oamenii se schimbă. Oamenii vor să se schimbe, puțini reușesc pentru că nu știu de unde să înceapă, cum să facă acele schimbări. Putem și avem acest drept de a ne schimba. Și vrem, chiar vrem. Jurăm, promitem, încercăm. Secretul este să conștientizăm că avem nevoie de o schimbare, să o facem pentru noi, niciodată pentru alții. Cândva, cineva mi-a cerut să schimb ceva la mine. Am promis că voi schimba. Am reușit pentru puțin timp să-i arăt că pot să fiu așa, dar nu a trecut mult timp și am revenit la comportamentul meu, cel care mă caracteriza la vremea aceea, unicul cu care mă identificam, cel care îmi alimenta nevoile. Am cerut și eu eu schimbări de la oameni. Am crezut în jurăminte, am avut aștepări, am fost dezamăgită, am acuzat, am suferit, n-am înțeles nimic.

  Te poți schimba, îți poți schimba stilul de viață, comportamentul, poți renunța la vicii, poți să-ți schimbi întreaga viața, poți tot ce vrei să poți, dar să vrei! Să vină din tine această nevoie! Pentru alții nu o poți face. Dacă nu conștientizezi că trebuie să schimbi acel lucru la tine, oricât de mult ți-ai dori să mulțumești oamenii din jurul tău, pur și simplu nu vei reuși să o faci la infinit. Te vei întoarce la tine, la ceea ce te-a învățat viața, mama, tata, anturajul, societatea.

  Poți să-ți schimbi viața dacă știi unde să cauți la fel de ușor cum poți să-ți schimbi garderoba dacă ai bani, dar poți să schimbi viața ta, pe a altora niciodată. Atunci când ceri ca cineva să se schimbe, întreabă-te dacă nu cumva ai nevoie tu de o schimbare.

  Cum mi-am schimbat viața

  Am conștientizat- Îmi plac schimbările, îmi place să mă reinventez, să descopăr lucruri, dar acum cel mai mult îmi place să mă descopăr pe mine. Am conștientizat că vreau să schimb ceva la mine, dar mai ales că nu e ușor să schimbi ceva dacă nu știi exact ce, unde să cauți și cum să faci asta. De exemplu niciun alcoolic nu vrea să bea până nu mai poate, însă prea puțini pot să renunțe fără ajutor. Nu îl putem ajuta dacă el nu face primul pas spre a renunța la acest viciu.

  Am mers la psiholog- M-a amuzat o tipă foarte tare, întrebându-mă dacă am probleme cu capul. Am apreciat foarte mult felul ei de a fi directă, de a nu mă întreba cu răutate, însă în același timp mă întristez când văd că în 2018 încă asociem terapia cu nebunia. Nu, eu cred că atunci când  conștinetizi că ai niște răni de vindecat, dai dovadă de maturitate, indiferent că o vindeci citind, mergând la psiholog ori altfel. Ești imatur atunci când stai toată ziua să bârfești, să judeci, să acuzi pe alții de ceea ce ți se întâmplă ție. Ești imatur atunci când ceri schimbări de la alții, când defapt singurul care trebuie să schimbe ceva esti tu, lasă-i pe restul să-și trăiască viața așa cum simt, vor, știu și pot. Schimbă-te pe tine și vei vedea schimbări în oamenii din jurul tău, în cei care vor rămâne, pentru că trebuie să știi, nu vor rămâne toți, dar ăsta este un lucru bun.

  Am citit– Nu am citit în 31 de ani atâtea cârți câte am citit în trei luni. Cărți de dezvoltare personală, cărți ușoare din care mi-am luat ceea ce a rezonat cu mine. Azi pot să afirm că toată viața mea voi citi și că este cel mai bun lucru pe care am putut să-l fac pentru mine, mai bun decât terapia în sine. Nu aș fi ajuns aici doar cu terapie, dar sunt convinsă că aș fi fost aproape de aici cu ajutorul cărților pe care le-am citit. Vezi aici câteva cărți care m-au ajutat.

  Afirmații- mă plângeam toată ziua că mă doare ceva, că eu nu pot, că eu nu cred, că vai ce tristă și amărâtă e viața mea. Azi fac afirmații pozitive, diminețile mele încep cu afirmații. Găsiți pe youtube afirmații pozitive, dați play și faceți-vă treaba în continuare. Faceți asta zilnic, veți vedea schimbări! Și cel mai important, învățați să faceți afirmații pozitive pentru că face mii de afirmații negative pe zi și nici măcar nu conștientizăm.

  Astea sunt câteva dintre lucrurile care au ajutat la schimbarea mea în bine și azi pot să afirm că sunt mulțumită de viața mea, chiar dacă mai am și zile proaste. Experimentez. Trăiesc.

  Vă doresc să fiți bine, să faceți schimbări în voi dacă vreți să le vedeți în alții!

  ps: poza este făcută în cadrul proiectului Mămici digitale.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Citeste si:

  De ce nu vine moșu’?

  Nu știu voi, dar eu jur că am fost rea toată perioada asta. Adică am rămas fără puteri de multe ori în ceea ce...

  Dezbracă-te

  De tot. De haine. De zecile de măști pe care le-ai pus cu fiecare rană. Dă-ți jos rimelul. Scapă de tonele de fond de...

  Curățenia generală – o nebunie

  Deși am zugrăvit și am făcut curățenie generală acum 2 luni, uite că mi-am călcat cuvântul meu de casnică cu acte în regulă și...

  Ford România alături de copiii de la SF Mina

  A fost cel de-al treilea an în care am mers la copiii de la Sf Mina. Este primul an în care a fost mai...