Acasă Jurnal Viața e magie, trăiește-o!

Viața e magie, trăiește-o!

283
1
taram magic
Daca crezi că iți scriu din vârful unui munte, de pe o insula pustie, din Dubai, ori  de pe vreo plajă de la marea noastră albastră, te înșeli.
Acest vibe nu vine din lucruri materiale, nici macar din casa asta frumoasă în care m-am mutat recent, desi mă simt acasă cu adevărat. Iți scriu într-un moment în care simt că viața m-a îngenunchiat din nou, dar e momentul în care îmi vine să-i mulțumesc pentru toate loviturile pentru că iată, m-au adus aici.
Aici de unde mă uit la tot ce am construit cu puterea gândului, prin propriile forțe,cu iertare, iubire, renunțat la trecut, tras linie și luat de la capăt.
Sunt mama divorțată de doua ori. Doi copii cu doi bărbați. Sunt binecuvântată! Sunt fericită și împăcată cu viața mea și nici una dintre căsniciile mele nu a fost un eșec, chiar dacă din fiecare am plecat cu niste saci de haine, după fiecare am plecat cu câte un copil de mână și asta nu e altceva decât împlinirea mea cea mai de preț.
Nu mă tem de căsătorie, de încă un copil, de eșecul unei casnicii. Nu mă tem de nimic, trecutul meu este despre cât am putut eu atunci, dar în el am cele mai de preț lecții despre viață.
Nu mă tem de ceea ce spun unii sau alții, pentru că viața mea o trăiesc eu și e frumoasă, e magie, fiecare zi e altfel din ziua în care am decis că eu și copiii mei merităm tot ce este mai bun și mai frumos pe lumea asta.
Viața nu ne este dată pentru a adormi cu gândul la ceea ce nu am reușit peste zi și niste despre dimineți cu grija la cât de multe lucruri avem de făcut. Viața este pentru a adormi împăcați cu gândul că am râs, am iubit, am trăit și am făcut tot ce am știut noi mai bine, iar diminețile sunt pentru a privi viitorul drept în față și de a ne bucura de toate reușitele, pentru că da, desi viața nu e numai cu norișori și curcubee deasupra capului, pentru fiecare problemă există cel puțin o soluție.
Sunt mamă singura și nu mai țip la copiii mei,  nu îmi mai astup urechile atunci când mi se spun lucruri dureroase. Sunt mamă singură și mai presus de orice sunt femeie, iar noi, femeile avem puteri de care nici nu suntem conștiente. Noi putem să lucram cu mâinile și capul în timp ce iubim și hrănim. Noi putem să ne implicăm cu totul și să ne rupem cu totul în și din relații. Noi putem să dăm viață, dar și să frângem aripi.
Le-am făcut și eu pe toate, dar am obosit să trăiesc după convingeri limitative, să mă uit în jurul meu și să nu trăiesc cu adevărat propria-mi viață. Așa că m-am pus în fata oglinzii acum 3 ani și mi-am promis că îmi voi asuma responsabilitatea pentru viață mea și că voi face tot, absolut tot ce îmi sta în putina că să ajung acolo unde îmi doresc. Și sunt aici. Mă privesc în aceeași oglibda, dar văd altceva. Am aceeași viață, dar curata. Iubesc altfel, mănânc altfel, mă comport și trăiesc altfel.
Azi îmi pasă de sănătatea mea, îmi stiu valorile, îmi iubesc aproapele și mă respect.
Azi văd magia din viața mea. Mă văd frumoasă cu toate defectele fizice, pentru că sufletul meu e curat și cicatricile care au rămas sunt doar că să îmi amintească cât sunt de curajoasă!
Azi mă observ. Mă văd și atunci când sunt răutăcioasă, și atunci când las pe alții să mă creadă  slabă, și când greșesc și când fac bine. Mă văd și mă accept în toate ipostazele,pentru că toate sunt despre mine. Sunt perfectă așa cum sunt și nu sunt fară de greșeală.
Azi stiu că viața nu poate fi altfel decât frumoasă din clipa în care ai decis să iți asumi responsabilitatea pentru ceea ce trăiești, să renunți la a te plânge și victimiza, să nu mai critici nimic la tine și ceilalți și să accepți că totul, dar totul este despre tine și doar de tine depinde cum trăiești!
Viața ta e așa cum vrei tu să fie! Tu ești așa cum vrei să fii! Nu lăsa pe nimeni să iți spună cine să fii, cum să trăiești, ce să faci! Nu, nu din orgoliu, ci din respect pentru tine, trăiește așa cum iți dorești!
Ia un pix și o foaie și scrie acum cum vezi viața ta, apoi cum ai vrea să fie. Unde te vezi peste un an, peste 2 sau 5. Dă-ți timp și lasă-te să visezi! Vizualizează-te! Imaginează-ți! Observa-te! Cine e cu tine? Ce faci? Unde ești? Ești împlinită?
Apoi TRECI LA TREABA. CONSTRUIEȘTE CĂRĂMIDĂ CU CĂRĂMIDĂ, PUNE IUBIRE, ÎNȚELEPCIUNE, RĂBDARE, RESPECT, EMATIE, IERTARE. PUNE ȚOAte INGREDIENTELE DE CARE CREZI CĂ AI NEVOIE PENTRU A TRAI AȘA CUM IȚI DOREȘTI ȘI NU UITA CĂ DACA AI ÎNVĂȚAT SĂ MERGI ATUNCI CÂND ERAI BEBELUȘ, POȚI  ȘI ACUM SĂ MERGI CU CAPUL SUS ȘI SPATELE DREPT PRIN VIAȚĂ!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here