Voi să iubiți, copiii mei! Să iubiți curat și să iertați!

 

Vorbeam cu o clientă despre fiul ei îndrăgostit până peste cap. Era îngrijorată că pusese prea mult suflet în relația lui:

  • L-am învățat de atâtea ori să nu iubească!

  • De ce?

  • Ca să nu sufere!

-Dar fata îl iubește?

-Nu ştiu!

Am râs ironic şi am întrebat în glumă: adică o să fii o soacră rea?

  • Nu… Nu o să stea cu mine în casă nimeni. Cel mai bine e singuri, eu așa cred!

  • îhî, așa e…

Apoi s-a făcut linişte.. Adică… Am râs așa pe sub mustăți, vorba aia din popor și am continuat să dau gelul jos de pe unghii. Parcă mă deranja zgomotul frezei mai mult decât oricând. Aş fi vrut să mă opresc şi să dezbat acest subiect, sau să am timp să mă gândesc în tihnă la ceea ce le voi spune copiilor mei despre dragoste.

A trecut episodul, ne-am luat cu unghiile, cu albastrul stralucitor, cu poveşti, apoi a plecat clienta mea multumită iar eu am rămas cu cea mică în bucătărie:

  • mami, săm bațe ubia!așa.. Ubia ubia… (mami, vreau să dansăm în brațe pe muzica aia cu iubirea, iubirea)

Mai ascultaseram noi nişte melodii de pe laptop cu boxele la maxim şi dansam, se întâmplă des asta, Bia iubește muzica!

,, iubirea, iubirea îți rupe în două inima…. ”

Am oprit! Ce dracu’ îmi învăț copila? Mi-am spus în gând… Apoi am privit-o fericită în brațele mele, dansând și aplaudând pe o melodie care transmitea cu totul si cu totul altceva… Dar apoi s-a rupt firul, nu am mai fost prezentă acolo, m-au năpădit un milion de gânduri, amintiri, trăiri intense despre iubire şi… Griji, multe griji!

Iată, sunt într-o perioadă în care iubirea mi-a frânt inima, am permis asta, pot să duc, dar îi simt pe ai mei, pe mama cum încearcă să vindece rănile, să acopere cu atenție. Îi văd îngrijorați și că se poartă cu mine ca şi cum aș fi din porțelan, să nu cumva să doară mai tare crăpăturile alea prin care parca se revarsă durerea, neputința, frustrarea… Ce le voi spune copiilor mei despre iubire? Ca doare ca naiba? Să fugă de ea? Să nu îşi pună sufletul pe tavă căci există riscul să fie ciuruit?

Nu… Nu le voi spune asta, astea sunt lecții pe care le învățăm fiecare la momentul potrivit. Iubirea este una dintre cele mai frumoase lecții primite de la viață! Fără iubire suntem goi…

Să iubiți, copiii mei! Să fiți acolo trup și suflet pentru oamenii din viața voastră! Să dați tot ce aveți mai bun și veți primi la fel, într-un fel sau altul, mai devreme sau mai târziu, de la cei pe care îi iubiți sau cei care vă iubesc! Să iubiți oamenii, animalele, plantele, natura, să iubiți viața! Să nu lăsați pe nimeni să vă facă să fugiți de soare, de ploi, de anotimpuri care vă vor aminti de cineva sau ceva! Să iubiți curat și să iertați!

Să nu vă sperie poveștile altora și nici măcar lacrimile voastre. Să nu lăsați pe nimeni să vă spună altceva despre iubire, decât că e așa cum e, după cum o căutăm, după cum avem nevoie, e unică, precum o mamă pentru copiii ei!

Să iubiți, dar mai ales să vă iubiți! Pe voi înșivă și pe voi ca frați! Aceasta este iubirea care nu vă va dezamăgi niciodată, cea care vă va fi atunci când totul va părea de neînțeles, dar vouă să nu vă fie frică, voi så iubiți, copiii mei! Dintre toate sentimentele din lume nu am cunoscut unul mai profund decat iubirea. Iubirea necondiționată este lecția pe care o avem de învățat în această lume! Or mai fi fost și altele, or mai veni, dar acum… Iubirea…. Iubireaaaaa

Related Stories

Cele mai citite

La mulți ani, eroina mea!

Poate n-am stiut sa arat câtă dragoste îți port...  Poate nu am avut brațele la...

Garaje metalice

În Aprilie se împlinesc șase luni de când am permis și mașină. În sfârșit...

Te iubim, tati!

Pentru ca ne iubesti atat de mult incat nu exista moft pe care sa...

Murim de acest virus nenorocit sau ne nenorocesc comercianții...

Mă simt ca și cum aș fi la școală și cer voie la doamna...

Ți-ai găsit sufletul pereche? Sau poate geamăn?Ești într-o relație...

Pe Andreea Croitoru o știu din online. M-a atras din prima energia ei și...

Pentru ca imi esti…

Pentru ca imi esti... Si soare si nor... Si liniste si pace... Si bine si...

Categorii

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.