Voi sunteti viata

Intr-o seara m-am plâns la mama mea ca cea mică nu sta fără mine. Cel mare, care își vedea de tableta lui, a scos pentru câteva secunde năsucul din minecraft și a spus clar și răspicat : ,,TU ești viața, se agata de tine ca sa trăiască! ”
Da, eu sunt viața, dragul meu! Sunt viața voastră, dar și voi a mea! Fără voi nu ar exista azi, nu  ar exista mâine, nu ar exista nimic, parcă nici trecut nu a existat înainte de voi. Viața mea, asta împlinită, cea pe care mi-o iubesc cu toată ființa a început cu voi, cu tine, apoi cu ea, cu amândoi.
Pe tine , fiul meu iubit, barbatelul vieții mele, te-am iubit prima oară. Din ziua în care ai deschis ochișorii și mă priveai fix, am înțeles cu adevărat ce înseamnă fericirea, ce înseamnă sa iubești cu toată ființa. Mai târziu, tot tu m-ai învățat să lupt și să fiu puternica, pentru ca da, tu ești viața, fiule și pentru copiii mei as merge desculță prin mărăcini pana la capătul pământului.
Tu ești omulețul care m-a învățat ca iubirea necondiționată este cea care îți dezvăluie sufletul cu adevărat.
Te iubesc cu toată ființa mea, așa cum doar pe sora ta o mai iubesc pe lumea asta!
Știu ca de când a apărut un omuleț mic în viata noastră ai uneori senzația ca ti-a luat locul sau ca o va face și asta pentru ca nu mai avem timp sa ne drăgălașim, ca nu te mai adorm în fiecare seara la pieptul meu așa cum am făcut timp de 7 ani, ca nu te mai iau de mânuță sa plecăm unde și când vrem, pentru ca acum în toate și tot este și ea iar tu ai nevoie și dor și sete de noi doi, însă te asigur ca este doar o perioadă de care vreau sa ne bucuram împreună, după care micul omuleț va fi mai înțelegător și ne va permite sa avem din nou momentele noastre, așa cum sunt doar intre o mamă și fiul ei.
Ai crescut atât de mult… Și am momente când realizez acest lucru, dar momente când nu îmi pasă cât ești de mare, câte lucruri poți sa faci singur, simt nevoia sa te iau în brațe și sa te plimb prin casa, sa te las sa faci dezordine, sa mănânci fără furculiță, sa faci lucruri pe care le fac copiii mai mici decât tine, pentru ca știu ca va veni o vreme când nu te vei mai accidenta de la alergatul prin casa ci poate încercând sa repari ceva.
Știu ca nu vei mai avea răni în coate de la joaca cu  copiii ci în suflet, cauzate de oamenii mari.
Știu, copilul meu ca intr-o zi te vei rușina sa te strig ,, hai la mami” și vei dori doar sa te anunț scurt la ce ora este cina.
Știu ca nu vei mai săruta obrajii mei ci buzele altei femei.
Știu ca nu o sa te mai văd în fiecare zi, dar ca te vei trezi în orice dimineață lângă o femeie.
Știu ca nu îmi vei mai împărtăși mie micile tale secrete, dar ca vei vorbi vrute și nevrute cu băieții la o bere.
Știu ca nu vei mai avea nevoie sa te conduc eu atunci când îți dorești să mergi undeva, dar ca vei conduce cu viteza mare spre o alta casa unde va fi familia ta.
Știu, sunt constienta de toate astea, însă eu mă bucur de tine acum, atât de mic cât ești în ochii mei, eu savurez acum fiecare te iubesc al tău pe care îl voi auzi tot mai rar, eu respir acum prin voi, pentru ca voi sunteți viața , mă agat de voi ca sa trăiesc!

 

56 thoughts on “Voi sunteti viata

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: