Acasă Interviuri Votez. Sunt responsabilă.

Votez. Sunt responsabilă.

306
0

Recunosc. Nu aş fi scris acest articol dacă Ioana nu ar fi venit pe pagina ei cu acest îndemn. Pentru mine a fost un fel de : trezește-te, femeie și tu contezi. Tu cu votul tău cu tot!

Dar, hei… Voi nu știți povestea mea. Atențiune, șoc și groază: eu am împlinit 18 ani data trecută când s-a votat. Adică…da, deși am 32 de ani nu am votat. Niciodată până la 32 de ani. Aș putea să mă simt vinovată, dar nu e timp de regrete, prefer să acționez altfel. Da, m-am comportat ca un copil mic și răsfățat. Da, nu am învățat nimic de la bunica care se ducea la vot, de la toți ai mei, de la prieteni, de la toți oamenii care ieșeau în stradă. Ați putea crede că am fost nepăsătoare. Da, puteți crede orice din momentul în care singură am decis să vorbesc aici despre mine cea care nu e mereu bună, frumoasă, responsabilă, atentă. Adevărul este că am fugit de asumare, de dezamăgire, de alegeri la propriu și la figurat. Să votezi e o alegere, apoi să alegi pe cine… Aici lucrurile chiar se complică.

Sunt conștientă că cel ales nu mă va scoate din mizerie dacă eu decid să dansez în ea.

Sunt conștientă că dintre cei doi nu voi ști niciodată care ar fi fost mai bun dacă… Și sunt conștientă că viața mea va fi fix așa cum ALEG să fie, daaaaar…am crescut! Așa, din senin. Peste noapte. După ce bunica s-a stins resemnată cu decizia de a nu mai pune piciorul în spitalul mizer la care am dus-o de nenumărate ori și a fost tratată ca un gunoi. Consider că e vinovat de modul cum a fost tratată fix partidul pe care bănuiesc că il votase ultima oară ea și pe care aș fi putut să il,, contest” eu prin VOT. Nu am făcut-o! Am stat acasă.Apoi mi-am plâns în pumni, neputincioasă.

De data asta aleg sa ies la vot, așa cum am făcut și în primul tur.

Aleg să îmi asum responsabilitatea și să pun umărul la schimbare. Nu este suficient să fac fapte bune, atât timp cât nu îmi respect datoria de cetățean al acestei tări. E dreptul meu să am un cuvânt de spus, e dreptul meu să aleg, e obligația mea să contribui. Niciodată, dar niciodată nu e prea târziu. Nici măcar pentru a vota, pentru a schimba, pentru a încerca.

Nu îmi permit luxul de a-i judeca pe cei care aleg să nu meargă la vot. Nici pe cei care vor vota diferit. Nici pe cei care anulează votul.

Nu știu dacă aș fi făcut-o în alte condiții, însă îmi permit să vă spun ceva, așa din umila mea experientă: Mai gândiți-vă, întotdeauna este loc de mai bine! Întotdeauna vom face alegeri pentru viața noastră și treaba cu votul este tot o alegere pentru viață, poate una dintre cele mai importante.

Cu cine?

Cu cine simt că e capabil de răul cel mai mic. Din păcate așa stau lucrurile la noi sau cel puțin așa am înțeles eu atunci când am decis să fiu om mare și să votez. Am înțeles că niciunul nu este candidatul ideal, dar că unul dintre ei are șanse mai multe să rămână om după alegeri.

Aș vota-o pe Viorica, poate, dacă bunica nu s-ar fi stins atât de supărată pe sistemul sanitar din țara ei.

Aș vota-o dacă nu ar fi acuzat oamenii plecați că și-au părăsit țara. Deh, tata a murit într-o vacanță în România și aproape toți ai mei fac vacanțele în România doar de dor, pentru că în restul timpului muncesc în țări străine ca să nu moară de foame și scârbă în țara lor.

Aș vota – o dacă nu ar fi ieșit în lume înainte de alegeri ca să îmbrățișeze bătrânii și copiii, după ce mulți copii și mulți bătrâni au fost uciși de sistemul sanitar.

Aș fi votat-o dacă pedofilii, criminalii,abuzatatorii, hoții ar fi avut parte de pedepse pe măsură, dar ei sunt ca și liberi, unii chiar printre noi și noi în pericol. Ea e protejată, cred, dar nu și de votul meu!

Nu o votez pentru că mi-e frică. Mi-e frică pentru viitorul copiilor mei, iar dacă pentru mine nu am avut ambiția să ies până acum la vot… O fac acum pentru ei!

Cu gândul la ei știu că pot să aleg mereu răul cel mai mic, pentru că așa cum spuneam… Cu tot sufletul nu cred în niciunul dintre cei doi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here